Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ποτάμια αίματος από την «καλή δικτατορία» στην Αίγυπτο!

Αριστερά και πολιτική

Το έχουμε πει πολλές φορές. Αν ο λαός δεν μπορεί να πάρει την εξουσία και την αναθέτει σε «σωτήρες», στο τέλος μόνο αίμα τον περιμένει.

Στην Αίγυπτο το αίμα ρέει άφθονο με εκατοντάδες νεκρούς. Η «καλή δικτατορία» που δήθεν υλοποίησε τη βούληση του λαού για δημοκρατία κάθε μέρα αποκαλύπτεται ότι είναι ή ίδια παλιά εξουσία της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών με διαφορετική μορφή.

Κρίμα σε όσους από τον λαό της Αιγύπτου παρασύρθηκαν και έδωσαν Γή και Ύδωρ στην αμερικανόπνευστη δικτατορία του στρατού, δήθεν για να φέρει τη δημοκρατία. Τρομοκρατία βουτηγμένη στο αίμα φέρνει μόνο.

Κρίμα και στους εδώ λούστρους του ιμπεριαλισμού που νόμισαν ότι στην Αίγυπτο καθαιρείται ένας κακός ισλαμιστής και αναλαμβάνουν οι… καλοί δημοκράτες στρατιωτικοί.

Θα θυμάστε ακόμη και ότι παγκοσμίως απαγορεύτηκε η δικτατορία να ονομάζεται δικτατορία και ας κατάργησε σύνταγμα, εκλεγμένο πρόεδρο, ελευθεροτυπία κλπ. Έτσι και ονομάστηκε «κάτι άλλο» κάτι σαν… «καλή δημοκρατική παρέμβαση» και άλλα τέτοια ιμπεριαλιστικά φούμαρα για να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις των λαών. Μπορεί να το πέτυχαν για την ώρα αλλά οι λαοί τα μαζεύουν όλα μέσα τους και διδάσκονται την πιο παλιά ιστορία: ότι ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός από τη γέννησή τους είναι χωμένοι στο έγκλημα και στο αίμα, άσχετα από τις μορφές διακυβέρνησης και πολύ περισσότερο από τις φασιστικές δικτατορίες τους.
Στις 7 Ιουλίου, τις μέρες δηλαδή του πραξικοπήματος, έγραψα στο Φ/Β:
«Πρωί – πρωί ένας αναλυτής από αυτούς που ακούει «φωνή της Αμερικής» κάθε βράδυ από το ΣΚΑΪ, έκανε ανάλυση σε κάποιο Ρ/Φ: «Αν δεν γινόταν «αυτό» (το «αυτό» είναι το πραξικόπημα των στρατηγών στην Αίγυπτο που απαγορεύεται να ειπωθεί!) που το ήθελε ο λαός ξέρετε πόσους νεκρούς θα είχαμε τώρα; ευτυχώς περιορίστηκαν μόνο σε 37»!
Τον δέρνει ή δεν τον δέρνεις;
Τελικά οι νεκροί είναι πολλοί περισσότεροι και οι τραυματίες χιλιάδες…»

Το ίδιο γίνεται και τώρα.

Στην Αίγυπτο, λένε σήμερα οι (αργοπορημένες και ελεγχόμενες) ειδήσεις:
«Με δακρυγόνα, τεθωρακισμένα και μπουλντόζες και υπό τον ήχο πυροβολισμών εκατέρωθεν επενέβησαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας στις δύο καθιστικές διαμαρτυρίες υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο, ξεκινώντας το πρωί της Τετάρτης την προαναγγελθείσα επέμβαση για διάλυσή τους.

Οι αναφορές για νεκρούς ήρθαν από τους αυτόπτες μάρτυρες ήδη τα πρώτα λεπτά μετά την επέμβαση. Δημοσιογραφικές αναφορές κάνουν λόγο έως και για 43 νεκρούς, ενώ οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι μιλούν για «πάνω από 500 νεκρούς».

Στη μεγαλύτερη από τις δύο συγκεντρώσεις, στο τζαμί Ραμπά αλ Ανταουγία, οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στις οκτώ το πρωί (ώρα Ελλάδος) ρίχνοντας δακρυγόνα και χρησιμοποιώντας μπουλντόζες για να γκρεμίσουν τα οχυρώματα. Στις εικόνες που μεταδίδονται, ο καπνός έχει καλύψει τις σκηνές ενώ σε ορισμένα σημεία λάστιχα έχουν πυρποληθεί.

Στη δεύτερη συγκέντρωση, στην πλατεία κοντά στο Πανεπιστήμιο, τεθωρακισμένα οχήματα μπήκαν την ίδια ώρα στην κατασκήνωση. Οι δυνάμεις ασφαλείας κυριαρχούσαν πλήρως στο σημείο περίπου μιάμιση ώρα μετά την επέμβαση, ερευνώντας τις σκηνές που είχαν μείνει πίσω, ενώ οι διαδηλωτές αναζήτησαν καταφύγιο σε κτίρια του πανεπιστημίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου