Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ανέφικτα μαρξιστικά πράματα - Ξυπνήστε!


Αυτή η ιστορία με το "σεισμόσημο"-απόκτησε και όνομα το νέο πιθανό χαράτσι- επαναφέρει τη γνωστή κουβέντα για την "ξύλινη γλώσσα" του ΚΚΕ.
Επειδή είναι καλοκαίρι και  από τον καθημερινό βομβαρδισμό μέτρων κυριολεκτικά δεν τους προλαβαίνουμε, να πούμε ότι μιλάμε για το νέο πιθανό χαράτσι που συζητιέται και είναι η  υποχρεωτική ασφάλιση των σπιτιών από κάποια φυσική καταστροφή  οπως οι σεισμοί. Φυσικά οι μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, που είναι ήδη κερδισμένες από την κρίση μετά από το χτύπημα του συστήματος Δημόσιας ασφάλισης και Υγείας, τρίβουν τα χέρια τους. Μιλάμε για ένα χαράτσι που θα πάει απ'ευθείας στην τσέπη τους!
Δεν γίνεται όμως έτσι ολοφάνερο, δε βγάζει κυριολεκτικά μάτι, το για ποιον δουλεύει αυτή η κυβέρνηση αλλά και υποχρεωτικά οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση διαχείρισης;
Ο στόχος είναι να βρεθεί κι άλλος τρόπος ενίσχυσης τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, που πάνε χέρι-χέρι κι έχουν πίσω τους πάνω κάτω τους ίδιους μεγάλους έλληνες και διεθνείς επενδυτές(βλέπε από ING μέχρι ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κλπ. που εχουν πίσω τους μεγάλες τράπεζες). Δηλαδή το πολυθρύλητο ξεπέρασμα της κρίσης που  επιχειρούν δεν είναι τίποτα άλλο από το ξεπέρασμα της κρίσης των μονοπωλίων που έχει φυσικά σαν κόστος το βούλιαγμα  της ζωής των φτωχών εργαζόμενων και του λαού. Η ενίσχυση δηλαδή των ήδη πλουσίων. με όποιο κόστος γι αυτούς που δεν έφταιξαν σε τίποτα κι όμως φορτώνονται όλο το φταίξιμο.
Τι άλλο να πεις δηλαδή εκτός από το ότι αποδεικνύεται κάθε μέρα, ότι η πραγματική εξουσία δεν είναι οι κυβερνήσεις που δήθεν κλαψουρίζουν "για το καλό του λαού και του τόπου" και μιλάνε για το "κοινό συμφέρον", που φυσικά δεν υπάρχει και μόνο "κοινό" δεν είναι, ενώ με όλους τους τρόπους δείχνουν ότι είναι απλοί υπάλληλοι μονοπωλιακών οργανισμών που εκτελούν εντολές για λογαριασμό των αφεντικών τους;
Πως αλλιώς να εξηγήσεις γιατί δε φτάνουν οι εκλογές αλλά χρειάζεται ξεσηκωμός και ξερίζωμα αυτής της εξουσίας; Με τι λόγια να πεις πως τα μονοπώλια που κρατάνε στα χέρια τους τα κλειδιά της εξουσίας δεν πρόκειται να τα χαρίσουν σε κανέναν και για καμιά "δημοκρατία" αν δεν τους τα αρπάξει από τα χέρια ο λαός.
Εκτός βέβαια αν διαλέξει κανείς τη δήθεν "απλή" γλώσσα των διάφορων άλλων  που μιλάνε όσο "απλά" και γενικόλογα χρειάζεται για να μπερδέψουν τα πράγματα και να μην καταλάβει ο λαός το τι του ετοιμαζουν κι έτσι να βουλιάζει κάθε μέρα γλυκά σαν βάτραχος μέσα στη ζεστή σούπα των ψεύτικων ελπίδων μέχρι να του βγει η ψυχή.

Αλλά αυτά είπαμε είναι λόγια των κομμουνιστών. Ανέφικτα μαρξιστικά πράματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου