Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κινητοποίηση για την ανεργία στις 27 Μάρτη από Συνδικάτα - Κάλεσμα από ΠΑΜΕ και ΟΓΕ

Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.Κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία και απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων διοργανώνουν την Πέμπτη 27 Μάρτη το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, ταΣωματεία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Επίσης στην κινητοποίηση καλούν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και Μαγείρων. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, τοΣυνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής και το σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Λαυρεωτικής. Για την συμμετοχή στην συγκέντρωση θα αναχωρήσει πούλμαν στις 8.30 π.μ. από το άγαλμα Μεταλλωρύχων (η μεταφορά θα γίνει δωρεάν).

Στο κάλεσμα των σωματείων διαβάζουμε:

"Συνάδελφε,

Κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο της φτώχειας και της ανεργίας σε σένα. Γύρισέ τους την πλάτη, πολέμα τους. Η φτώχεια και η ανεργία δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να μην αγωνίζεσαι ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο. Ανέλαβε την ευθύνη σου απέναντι στον εαυτό σου και την οικογένειά σου συμμετέχοντας στους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Τώρα παίρνουμε μέρος όλοι στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης από την ανεργία.

Παλεύουμε για:


Επίδομα ανεργίας για όλους και για όλη την περίοδο της ανεργίας.


Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.


Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.


Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων.
Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτικήπερίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

Έκτακτο επίδομα μπροστά στις γιορτές του ΠΑΣΧΑ.

Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας.
Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα Β.Α.Ε., και στα 55 και 60 στους άλλους κλάδους.

Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος
χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων
για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.

Κατάργηση των χαρατσιών, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους και μείωση τους στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.

Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.

Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.

Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί
των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.


Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.


Αύξηση της αποζημίωσης σε εργάτες και τεχνίτες λόγω απόλυσης
, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920. Κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν τις αποζημιώσεις"

ΥΓ(Εδώ κ τώρα): Είναι σίγουρο ότι πολλοί θα πουν ότι όλα αυτά τα αιτήματα είναι σωστά μεν αλλά "ανέφικτα"... Το δικαίωμα στη ζωή είναι πια ...ανέφικτο. Το αυτονόητο δηλαδή θεωρείται "μαξιμαλισμός"... Ενώ το να χαρίζονται δις και προνόμια σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις... είναι μια χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου