Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ενας χρόνος χωρίς τον Τσάβες


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Πολύμορφες εκδηλώσεις μνήμης σήμερα, ενώ η αντιδραστική αντιπολίτευση συνεχίζει της προσπάθειες αποσταθεροποίησης


ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Λαϊκές κινητοποιήσεις μνήμης και απότισης φόρου τιμής στον πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεςπραγματοποιούνται σήμερα σε όλη τη Βενεζουέλα, καθώς συμπληρώνεται η πρώτη επέτειος από το θάνατό του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες της αντιδραστικής αντιπολίτευσης να αποσταθεροποιήσει τη χώρα. Ετσι, στον αντίποδα των εκδηλώσεων στη μνήμη του Ούγκο Τσάβες, οι δυνάμεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον Ενρίκε Καπρίλες, θα επιχειρήσουν να κλιμακώσουν τα μπλόκα και τις βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας, Καράκας, και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων, όπου μέσα στις τελευταίες τέσσερις βδομάδες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 17 άτομα και έχουν τραυματιστεί πολλές δεκάδες.

Μπροστά σε όλα αυτά, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ζήτησε χτες να δοθεί προτεραιότητα στις εργασίες της Εθνικής Διάσκεψης Ειρήνης, ώστε να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης. Ο Μαδούρο σημείωσε ότι η τριήμερη συνάντηση για την ειρήνη, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολλών κοινωνικών φορέων, οδήγησε σε σημαντικά αποτελέσματα, όπως η συγκρότηση επιτροπών ελέγχου, συνδέσμου και υπεράσπισης για την παρακολούθηση, μεταξύ άλλων, της Εθνικής Επιτροπής για την Οικονομία.

Τέλος, χτες σφυγμομέτρηση, που διενεργήθηκε από τον όμιλο δημοσκοπήσεων (ICS), ανέφερε ότι πάνω από το 85% των Βενεζουελάνων πολιτών διαφωνούν με τις προτροπές της αντιπολίτευσης για βίαιες ενέργειες αποσταθεροποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου