Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Χρήστος Παπαδόπουλος + Γιώργος Σαρρής -Τα βράδια στο "Διπλόχορδο"

"Υπάρχει κάτι στη μουσική, που όταν σε χτυπάει δε νοιώθεις πόνο" έλεγε ο Μάρλεϊ κι αυτό ακριβώς είναι που ψάχνουν ο Γιώργος Σαρρής, ο Χρήστος Παπαδόπουλος και τ'άλλα παιδιά εκεί.

Μια παράσταση που ξεκινάει με ένα υπέροχο ορχηστρικό του Χατζηδάκη και ροκ μπαλάντες, συνεχίζεται με τα καλύτερα έντεχνα και λαϊκά και εξελίσσεται σ'ένα πραγματικό λαικό γλέντι, έχουν ετοιμάσει στο ΔΙΠΛΟΧΟΡΔΟ στο Γαλάτσι(Γαλατσίου και Αγ.Λαύρας 13) ο Χρ.Παπαδόπουλος(ένα παλιό παιδί της Πάτρας) και ο Γιώργος Σαρρής(ένας παλιός Ζιγκ Ζαγκ).
Δυο καλλιτέχνες μουσικοί, τραγουδιστές και τραγουδοποιοί που ασχολήθηκαν όσο λίγοι με την καλύτερη πλευρά της λαϊκής μουσικής, που αγάπησαν το αληθινό τραγούδι, από το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο μέχρι το έντεχνο, τους μεγάλους μας συνθέτες και τις ροκ μπαλάντες, και που τώρα κάνουν καλά αυτό που ξέρουν..
Έτσι ακούμε να μπερδεύονται γλυκά ο Σαββόπουλος, ο Θεοδωράκης, ο Μάλαμας, ο Λοίζος, οι Χαίνηδες και τα παραδοσιακά, και στη συνέχεια να παίρνουν τη σκυτάλη τραγούδια δικά τους και φυσικά ο Καλδάρας, ο Τσιτσάνης, τα ωραία του Καζαντζίδη και του Μπιθικώτση και η όλη παράσταση να γυρίζει χωρίς να το καταλαβαίνεις σε ένα τρομερό γνήσιο λαικό γλέντι, που τρέμουν τα πατώματα και τραγουδάν τα στόματα, γλέντι απ'αυτά που χρειάζονται σε δυσκολες μέρες σαν αυτές που περνάμε.
"Υπάρχει κάτι στη μουσική, που όταν σε χτυπάει δε νοιώθεις πόνο" έλεγε ο Μάρλεϊ κι αυτό ακριβώς είναι που ψάχνουν ο Γιώργος Σαρρής, ο Χρήστος Παπαδόπουλος και τ'άλλα παιδιά εκεί.
Η μουσική βέβαια δε μπορεί από μόνη της να λύσει προβλήματα, μπορεί όμως να δώσει χαρά και κουράγιο κι αυτό είναι που είδαμε πιο πολύ στην παράσταση-γλέντι του ΔΙΠΛΟΧΟΡΔΟΥ.
Μαζί τους η Χριστιάνα Γαλιάτσου, ο Κώστας Αγέρης στο βιολί και το τραγούδι και ο Σπύρος Παπαδήμας.


Μεγάλη η χαρά όλων γι αυτή τη συνεργασία σ'ένα στέκι για τα βράδια της παρέας με την πόρτα ανοιχτή για όλους χωρίς "ελάχιστες" και "μέγιστες" καταναλώσεις!


Το ΔΙΠΛΟΧΟΡΔΟ LIVE είναι στη Λ.Γαλατσίου και & Αγ.Λαύρας 13 στο Γαλάτσι
2102283863

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου