Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Ευρώπη από το ΝΑΤΟ -" Στρατιωτική άσκηση πρωτοφανούς έκτασης..."


Ανάπτυξη έως και 40.000 στρατιωτών κοντά στα σύνορα με τη ΡωσίαΤΟ ΒΗΜΑ

Στρατιωτική άσκηση πρωτοφανούς έκτασης για την ανατολική Ευρώπη βάζει στο τραπέζι το ΝΑΤΟ, με στρατηγό υπεύθυνο για την περιοχή να βλέπει πιθανή την ανάπτυξη μέχρι και 40.000 στρατιωτών κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Η κρίση με την Ουκρανία έχει οδηγήσει σε επιδείξης στρατιωτικής δύναμης και από τις δύο πλευρές, πρακτικές που θυμίζουν εποχές του Ψυχρού Πολέμου. Γυμνάσια μεγάλης έκτασης στην ανατολική Ευρώπη σίγουρα θα προκαλούσαν αντιδράσεις από τη Μόσχα.

Ο υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για την ανατολική Ευρώπη στρατηγός Χανς-Λόταρ Ντομρόζε ανέφερε στη γερμανική Welt πως το ΝΑΤΟ «έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε στρατιωτικές ασκήσεις με δυνάμεις από 25.000 μέχρι 40.000 στρατιώτες μόνο στις δυτικές χώρες της Συμμαχίας».

«Θεωρώ πιθανό, πως μελλοντικά θα το κάνουμε και στην ανατολική Ευρώπη και τη Βαλτική» είπε στρατηγός. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Επιπλέον, ανέφερε πως η δύναμη ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ που αποφασίστηκε πρόσφατα θα έχει δύναμη μεταξύ 5.000 και 7.000 και «εάν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου».

Μέχρι πρότινος, οι αναφορές για τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη ταχείας ανάπτυξης μιλούσαν για δύναμη μεταξύ 3.000 και 5.000 στρατιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου