Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Εργατικό ατύχημα με έξι τραυματίες από έκρηξη σε μονάδα των ΕΛΠΕ (ΦΩΤΟ)


Έξω από τα ΕΛΠΕ εργαζόμενοι μετά το ατύχημα

Εργατικό ατύχημα με έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα ΕΛΠΕ. Τρεις εργαζόμενοι, σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν εγκαύματα σε όλο τους το σώμα, μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο. Επίσης, άλλοι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ο ένας πολυεγκαυματίας μεταφέρθηκε από το Αττικό στο Γενικό Κρατικό Αθήνας όπου υπάρχει μονάδα εγκαυμάτων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το πρωί σε μονάδα των ΕΛΠΕ στη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε μία παλιά μονάδα, όπου σημειώθηκε έκρηξη.

Στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής που καταγγέλλουν την έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε ένα χώρο με 3.000 εργαζόμενους. Όπως καταγγέλλουν δεν χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς και δεν υπήρχε σχέδιο ασφαλούς εξόδου των εργαζομένων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της φωτιάς, οι εργαζόμενοι στοιβάχτηκαν σε έναν από τους χώρους στάθμευσης των εγκαταστάσεων, χωρίς να τους επιτρέπεται να μετακινηθούν. Όταν οι εργαζόμενοι άνοιξαν μία από τις εξόδους, προκειμένου να διαφύγουν, το προσωπικό φύλαξης των εγκαταστάσεων τους κυνήγησε για να τους πάρει τις κάρτες εισόδου.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η πυρκαγιά ξέσπασε όχι από φωτιά σε χόρτα, όπως ειπώθηκε αρχικά, αλλά από έκρηξη, κάτι που υποδεικνύει έλλειψη μέτρων ασφάλειας και προστασίας. Τις εργασίες πραγματοποιούσαν συνεργεία που αποτελούνταν από ανειδίκευτους εργάτες, οι οποίοι καλούνται να δουλεύουν 12ωρα και 16ωρα, με ελάχιστα διαλείμματα και μεροκάματα πείνας.

Αύριο στις 7 το πρωί οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Την κατάσβεση ανέλαβε το προσωπικό πυρασφάλειας των διυλιστηρίων.
από 902.gr
 

Σημείωση "Εδώ κ Τώρα":
Η κυρία του πρωινού ΤΩΡΑ στο ΣΚΑΙ έσπευσε πρωί πρωί να διακόψει τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη και να πει "ε όχι και χαροπαλεύουν άνθρωποι, να τα λέμε όπως είναι..." Τελικά υπάρχουν  3 διασωληνωμένοι! Με 70% εγκάυματα...Η "ανταγωνιστικοτητα της οικονομίας μας" απαιτεί θυσίες. Συγχαρητήρια στην κυρία για την αντικειμενικότητα... 
 Επίσης βλέπουμε από το πρωί τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην πρώτη γραμμή να ψάχνουν να βρουν άκρη και να δίνουν κουράγιο στους εργαζόμενους. Ναι, αυτούς που τους επιτίθενται διαρκώς τα "παλληκάρια" της Χρυσής Αυγής σαν καλά τσιράκια της εργοδοσίας. Αυτούς που τρέχουν να κατηγορήσουν όλοι οι "αριστεροί" κάθε είδους για όλα ως κομματικοποιημένους, επαγγελματίες που κάνουν κακό στο κίνημα που πρέπει να είναι "ανεξάρτητο".
Οι άλλοι όμως που είναι; Το Υπουργείο Εργασίας; Καμια λέξη για την ασυδοσία; Ασε δεν πειράζει, θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά οι "επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ"...Σα δεν ντρέπονται.
Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης πάντως κατήγγειλε το πρωί, ότι υπάρχουν αγνοούμενοι, ότι δεν ξέρει κανεις πόσοι ήταν οι "έκτακτοι" που έκαναν τη συντήρηση, και ότι όταν ζήτησαν στοιχεία και αριθμούς δεν τους δόθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου