Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Ωρα πληρωμής - Ο Γερμανικός τύπος για την Ελλάδα

Αυτοί που διαγκωνιζόντουσαν για το ποιός είναι ο πιστός εραστής του ευρώ και της "Ευρώπης" μπορουν τώρα να απολαύσουν τους καρπούς της σποράς τους και μαζί τους δυστυχώς και όλοι εμείς που ουδεμία σχέση έχουμε με την υπόθεση.

Η λατρευτή τους "Ευρώπη" πετάει τα μακιγιάζ και τα χαμόγελα και ρίχνει στο ψαχνό εκβιάζοντας τους "πιστούς" του ευρώ Έλληνες. Οι απειλές σε ημερήσια διάταξη δίνουν και παίρνουν.
Οι προειδοποιήσεις για "έξοδο απο το ευρώ" πατάνε γκάζι αφού οι "Ευρωπαίοι" δεν αφήνουν να πάει χαμένη η λατρεία που δείχνουν οι Έλληνες και η πεποίθηση των ηγετών των Ελληνικών κομμάτων της ευρωλατρείας ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μακρια από την αγκαλιά της στοργικής ευρωσυμμαχίας.
Ριχτε μια ματιά στο άρθρο από το Πρώτο Θέμα και εύκολα θα καταλάβετε πόσο "πατριωτική" και πόσο φιλολαική ήταν στην ουσία της η γεμάτοι όρκους ερωτική εξομολόγηση στο ευρώ που έκαναν δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες και Αριστεροί πλην φυσικά  Κομμουνιστών. Ως γνωστό το ΚΚΕ επιβραβεύτηκε με το γνωστό ποσοστό για τη στάση καταγγελίας ΕΕ και Ευρώ που κράτησε αφου ο λαός έφαγε το παραμύθι κανονικά.
Να ζητούσαν καποιοι από τους τόσους επιφανείς ευρωλατρες τότε υποψήφιους και μια συγνώμη για το τόσο τραγικό λάθος...αλλά τι λέμε τώρα...
Θα ΄χουν προσέξει υποθέτω πολλοί ότι οι Ιταλοί και Ισπανοί συντηρητικοί δεν δηλώνουν ανάλογη πίστη γιατί βέβαια ξέρουν τι τους περιμένει αν το κάνουν. Πάντα έρχεται η ώρα της πληρωμής.

Ο Γερμανικός τύπος για την Ελλάδα
Η αναζωπύρωση της συζήτησης για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινης επισκόπησης τύπου.
«Οι πιέσεις από το Βερολίνο» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της ZEIT. Η εφημερίδα σημειώνει: «Αυτή την περίοδο η Ελλάδα κάνει τις σκληρότερες περικοπές, όπως δεν τις έχει κάνει ποτέ ως τώρα – και το Βερολίνο την ίδια στιγμή πυροδοτεί μια συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Γιατί;».

Η απάντηση που δίνεται - αφού προηγουμένως αναγνωρίζονται οι μεγάλες περικοπές αλλά και η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων – είναι η εξής: «Το Βερολίνο τώρα βγάζει τα μεγάλα ‘όπλα’: τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ, γνωρίζοντας καλά ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσει ένα τέτοιο σενάριο.

Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν πως οι Έλληνες θέλουν να κρατήσουν το ευρώ ισχυρίζεται ο οικονομολόγος Γκρος και θεωρεί τη σχετική συζήτηση σαν ένα παιχνίδι διαπραγμάτευσης. Η Αθήνα θα πρέπει να εξαναγκαστεί να κάνει τα τελευταία βήματα ούτως ώστε να μπορέσει να εξυγιάνει τον δημόσιο προϋπολογισμό και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Η απειλή χρεοκοπίας είναι για τους ευρωδιασώστες το τελευταίο χαρτί για να μπορέσουν να πατάξουν τη διαφθορά και τον πολιτικό πατερναλισμό».

Αύξηση των τουριστών στην Ελλάδα

«Οι τουρίστες ανακαλύπτουν και πάλι την αγάπη για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφεται δημοσίευμα του Spiegel online και υπότιτλο «Εμπρός για τον Νότο! Το μέχρι τώρα βροχερό γερμανικό καλοκαίρι ευνοεί και τους Έλληνες. Οι κρατήσεις για την Κρήτη, την Πελοπόννησο κτλ αυξάνονται και πάλι έντονα».


To περιοδικό αναφέρει: «Λόγω των βροχερών ημερών που επεφύλαξε το φετινό καλοκαίρι στους Γερμανούς, έχει αρχίσει προ πολλού η απόδραση στους ηλιόλουστους τουριστικούς προορισμούς. Μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ζήτηση για διακοπές είναι φέτος η μέχρι τώρα περιφρονημένη Ελλάδα. Τις προηγούμενες εβδομάδες ο αριθμός των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε μέχρι και κατά 18% σε σχέση με πέρυσι, όπως δήλωσε στη Φραγκφούρτη ο διευθυντής του ΕΟΤ Γερμανίας Παναγιώτης Σκορδάς. 'Όλες οι ενδείξεις είναι ανοδικές αυτή τη στιγμή' τόνισε».

Ακριβό το σενάριο της εξόδου - "Κόκκινη κάρτα" για την Αθήνα;
Η πληθώρα των δημοσιευμάτων όμως στρέφεται και γύρω από την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ: «Η Ελλάδα στο δρόμο προς τη δραχμή» είναι ο τίτλος της Frankfurter Rundschau, η οποία σημειώνει: «Το ευρώ πέφτει, οι μετοχές ακολουθούν. Αυτά που λένε οι πολιτικοί στο Βερολίνο είναι όμως περισσότερο πολυλογίες, παρά μια ξεκάθαρη στάση. Από τις Βρυξέλλες ωστόσο έρχεται μια ξεκάθαρη στήριξη για την Αθήνα»
.
H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt γράφει ότι «η τρόικα έχει στις αποσκευές της κόκκινη κάρτα για την Αθήνα» και σημειώνει : «Οι αντιπαθητικοί ελεγκτές βρίσκονται και πάλι στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Σαμαράς ρίχνει τα πυρά του στο Βερολίνο. Τα ταμεία όμως είναι άδεια και το περιθώριο διαπραγματεύσεων περιορισμένο».

H Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει στις οικονομικές της σελίδες: «Η δυσφορία των Γερμανών για την Ελλάδα αυξάνει». «Ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Γερμανών πολιτικών παίρνει αποστάσεις από την Ελλάδα, διότι γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η χώρα δεν πρόκειται να κάνει τις μεταρρυθμίσεις και να πάρει τα μέτρα ώστε να πάρει και τη βοήθεια» υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Τέλος η Tagesspiegel του Βερολίνου γράφει ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας και μία έξοδός της από την ευρωζώνη τρομάζουν τις αγορές. Ωστόσο το σενάριο είναι πολύ ακριβό ώστε να υλοποιηθεί».


Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου