Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Le Monde: Σε κλίμα ηρεμίας η συμφωνία με τους θεσμούς

Ναυτεμπορική



Το «κλίμα ηρεμίας» που επικράτησε κατά τις συνομιλίες με τους θεσμούς, σε αντίθεση με «προηγούμενες διαπραγματεύσεις που είχαν μετατραπεί σε ψυχόδραμα» επισημαίνει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Monde για τη συμφωνία που επετεύχθη χθες.

«Μέσα σε έξι χρόνια κρίσης, αυτό δεν το είδαμε ποτέ», δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή, αναφερόμενη στην ατμόσφαιρα ηρεμίας στην οποία διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών. «Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε κλίμα καλής συνεννόησης. Εργασθήκαμε σε μία ατμόσφαιρα ηρεμίας για να φθάσουμε σε έναν συμβιβασμό το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε πηγή των θεσμὠν.

«Τόσο τεχνικής φύσης συνομιλίες θα μπορούσαν να επεκταθούν για μήνες», δήλωσε στη Monde ο Νικ Κούνις, οικονομολόγος της ABN Amro.

«Ο Τσίπρας πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών. Όλα άλλαξαν μετά την ευρωπαϊκή συμφωνία της 13ης Ιουλίου, όταν οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν να συζητήσουν ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας», ανέφερε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος αναλυτής Γιάννης Κουτσομύτης.

..........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου