Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Νίκη των εργαζόμενων της "Ανακύκλωσης" μετά από 17 μέρες Απεργία!


Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ: Χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των εργατών της «Ανακύκλωσης» Ιωαννίνων




Τον πρόσφατο πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργατών της «Ανακύκλωσης» στα Ιωάννινα χαιρετίζει η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ.


Στην ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν: «Ο αγώνας τους είναι φάρος ελπίδας και αισιοδοξίας και για τους εργάτες στο εργοστάσιο "Ανακύκλωσης" και στην Πάτρα, αλλά και για όλους τους εργάτες που υποφέρουν από την εργοδοτική αυθαιρεσία και την τρομοκρατία, τα χαμηλά μεροκάματα, την απληρωσιά, τις απολύσεις και τα εργατικά ατυχήματα, όπως συνέβη πριν από τρία χρόνια στο εργοστάσιο "Ανακύκλωσης" στην Πάτρα.

Ο νικηφόρος αγώνας των εργατών της "Ανακύκλωσης" στα Ιωάννινα στέλνει σε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους το μήνυμα να ορθώσουν το ανάστημά τους, με την οργάνωση και την αλληλεγγύη τους να τσακίσουν τη λογική που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και η εργοδοσία ότι τίποτα δεν γίνεται, ότι μόνος δρόμος είναι η υποταγή και οι θυσίες για να αυγαταίνουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Στέλνει μήνυμα να σπάσει ο φόβος και η μοιρολατρία, δείχνει ότι τους οργανωμένους εργάτες δεν είναι εύκολο να τους λυγίσουν η τρομοκρατία και οι απειλές.

Με ψηλά το κεφάλι και έχοντας στο πλευρό τους τα σωματεία που τους συμπαραστάθηκαν στο δύσκολο αγώνα, οι 47 εργαζόμενοι στη "Γενική Ανακύκλωση" στα Γιάννενα επέστρεψαν στη δουλειά τους νικητές, ύστερα από 17 μέρες απεργίας, που χτυπήθηκε με λύσσα από την εργοδοσία και τις κρατικές δυνάμεις καταστολής. Με τον αγώνα τους, υποχρέωσαν την εργοδοσία να δεσμευτεί εγγράφως ότι ανακαλεί τις 17 απολύσεις που είχε ανακοινώσει και ότι δεν πρόκειται να καταργήσει καμιά από τις 47 θέσεις εργασίας που υπάρχουν στο εργοστάσιο.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η πολιτική της ΕΕ, τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα είναι το οπλοστάσιο που αξιοποιεί η εργοδοσία και ο κάθε μεγαλοεργοδότης, για να αυξήσει τα κέρδη του. Στόχος όλων είναι το ακόμη πιο φτηνό, ευέλικτο, υποταγμένο εργατικό δυναμικό ώστε να ενισχύεται η κερδοφορία τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο συνδικάτο τους, να συμπορευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους χωρίς άλλη αναμονή και αυταπάτες και να αξιοποιήσουν την αστείρευτη δύναμη του οργανωμένου αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου