Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ο πλουτοκράτης που μας κάνει μαθήματα «συναίνεσης και εθνικής πνοής»

βαθύ κόκκινο

Μόλις την Πέμπτη σχολιάζαμε τις προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου των πλουτοκρατών Δ. Δασκαλόπουλου –«θα πεινάσουμε» αν δεν εφαρμοστεί η πολιτική του μνημονίου κλπ.

Σήμερα πάλι σεργιανά στα τηλεοπτικά δίκτυα σχολιάζοντας τα χθεσινά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις-το ξεπούλημα στους κεφαλαιοκράτες δηλαδή της όποιας δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει- και να μας λέει το γνωστό παραμύθι περί «συναίνεσης».

«Χρειαζόμαστε μια συναίνεση όχι κομματικού συμβιβασμού αλλά μια συναίνεση εθνικής πνοής. Μια τέτοια συστράτευση θα ήταν εφικτή και θα έπρεπε να έχει επιτευχθεί πριν ένα χρόνο όταν η χώρα προσέφυγε στο μνημόνιο για να σωθεί. Σήμερα αυτή η συναίνεση για να μην γίνει κομμένο χαρτί απαιτούνται δραστικότερες και πιο γενναιόδωρες πρωτοβουλίες», μας είπε ο Δ. Δασκαλόπουλος.

Για να δούμε λοιπόν τον βίο και την πολιτεία αυτού του πλουτοκράτη που μιλάει για «συναίνεση εθνικής πνοής».
Αρχικά να πούμε ότι πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που ήταν βιομήχανος και επέλεξε να πουλήσει την επιχείρησή του για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το παρασιτικές χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες γιατί αυτές του εξασφάλιζαν μεγαλύτερα κέρδη. Και μάλιστα η έδρα των μπιζνών του δεν είναι η Ελλάδα αλλά το Λουξεμβούργο που του εξασφαλίζει καλύτερο φορολογικό καθεστώς, πέρα απ’ τις οφ σορ εταιρείες που σίγουρα θα έχει σε άλλους φορολογικούς παραδείσους. (Είναι αυτός ο ίδιος που μας λέει για την ανάγκη επενδύσεων στην Ελλάδα και τις άλλες παπαριές).

Πιο συγκεκριμένα πριν μερικά χρόνια ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, πούλησε την Vivartia, τον μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων στην Ελλάδα, που είχε στην ιδιοκτησία του, στη MIG. Τσέπωσε πακτωλό χρημάτων τα οποία τοποθέτησε  σε διάφορα κερδοσκοπικά funds, τα οποία υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις.
Δηλαδή, τα κέρδη που συσσώρευσε ο καπιταλιστής στη φάση της σχετικής ανάπτυξης στην χώρα μας τα τζογάρισε όπως και αρκετοί άλλοι καπιταλιστές-τοκογλύφοι.
Δεν αποκλείετε δηλαδή αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιούνται σήμερα για να βγουν υπερκέρδη μέσω της κερδοσκοπίας με τις δανειακές ανάγκες του ελληνικού κράτους. Τα κεφάλαια που διαχειρίζονται ξένοι και ντόπιοι τραπεζικοί όμιλοι, με τα οποία στραγγίζουν το ελληνικό κράτος, περιλαμβάνουν και κεφάλαια ελλήνων καπιταλιστών.
Αν σ’ αυτά τα κεφάλαια περιλαμβάνονται και ποσά που ανήκουν στον Δ. Δασκαλόπουλο δεν το γνωρίζουμε και το θεωρούμε αρκετά πιθανόν για να μην πούμε βέβαιο.

Αυτός λοιπόν ο πλουτοκράτης μας κάνει μαθήματα «εθνικής πνοής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου