Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γράμμα από το Δουβλίνο (και μια σκέψη)

πιτσιρίκος
Αγαπητέ σύντροφε πιτσιρίκο,
Το κείμενο που ακολουθεί στάλθηκε και από εμάς εδώ στο Δουβλίνο ως δήλωση συμπαράστασης στους συνανθρώπους, συναγωνιστές στο Σύνταγμα αλλά θέλουμε να δει περισσότερο φως και να αναγνωστεί από περισσότερους συνανθρώπους που κατοικούν στην Ελλάδα. Για αυτό το σκοπό σε παρακαλώ να το δημοσιεύσεις στο blog σου. Ευχαριστούμε.

Αδέλφια, εκ μέρους της λαϊκής συνέλευσης του κινήματος «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα- Δουβλίνο, Ιρλανδία» που απαρτίζεται από συνανθρώπους από την Ισπανία, Ιρλανδία, Πακιστάν, Ουρουγουάη, Αργεντινή , Μεγάλη Βρετανία, Κίνα, Ιταλία, Πορτογαλία, Λιβύη, Αλβανία, Αρμενία, Η.Π.Α, Ουζμπεκιστάν, Γαλλία, Αϊτή, Σενεγάλη, Τουρκία, Αργεντινή, Χιλή κ.α.
Όλων των φύλων και σεξουαλικών προτιμήσεων. Όλων των θρησκευτικών πεποιθήσεων, άνεργοι και εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχοι.
Απευθύνω σε εσάς, συνανθρώπους και συναγωνιστές, θερμό χαιρετισμό. Χωρίς τη σημαία κομμάτων και συνδικάτων, ενωμένοι στο αγώνα για ένα παγκόσμιο μέτωπο για την άμεση εκδημοκράτηση του πλανήτη μας, με πραγματική μη αντιπροσωπευτική δημοκρατία από όλους εμάς για όλους εμάς χωρίς μεσάζοντες, με σκοπό να πάρουμε τη διαχείριση της ζωής μας στα χέρια μας, κατά των κυβερνήσεων και των τοκογλύφων που ως τώρα αφήσαμε να διαφεντεύουν, υπολογίζοντας μας μόνο ως αριθμούς στατιστικών.
Η ζωή είναι ένας αγώνας, ας τον δώσουμε όλοι μαζί.
Κώστας Άλφα- ταχυδρόμος στα ιρλανδικά ταχυδρομεία- εκ μέρους της λαϊκής συνέλευσης του «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», Δουβλίνο.
(Μια σκέψη για όσους παρευρέθηκαν στη χτεσινή λαϊκή συνέλευση στο Σύνταγμα. Ήμουν κι εγώ εκεί για πάρα πολλές ώρες, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Στη συνέλευση συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- και το θέμα των ΜΜΕ και της ενημέρωσης του κόσμου για τις θέσεις των διαδηλωτών. Χωρίς καμία διάθεση να κάνω κριτική στους ομιλητές -άλλωστε, υπήρξαν πολλές διαφορετικές γνώμες και ξεχωριστή ψηφοφορία για κάθε θέμα που τέθηκε-, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: Ο Κώστας Α. -από το Δουβλίνο- στέλνει σε έναν μπλόγκερ στην Ελλάδα ένα μέιλ. Ο μπλόγκερ ανεβάζει το μέιλ στο μπλογκ του, το διαβάζουν χιλιάδες άνθρωποι, ενώ, παράλληλα, το ποστ βρίσκεται στο blogroll χιλιάδων άλλων μπλογκ, και -επίσης- αναδημοσιεύεται από ένα μεγάλο αριθμό μπλογκ και σάιτ. Έτσι ενημερώνονται πολλές χιλιάδες άνθρωποι. Να παρατηρήσω λοιπόν πως είμαστε πια στην πέμπτη ημέρα των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα και εγώ μέχρι τώρα δεν έχω λάβει ούτε ένα μέιλ από τους ανθρώπους της ομάδας Multimedia-Επικοινωνίας στο Σύνταγμα, για τις αποφάσεις και τις θέσεις της λαϊκής συνέλευσης – υποθέτω πως το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα μπλογκ. Δεν αρκεί να κατηγορείς τα καθεστωτικά ΜΜΕ για τον τρόπο που παρουσιάζουν τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα – πρέπει να βρίσκεις τρόπο να ενημερώνεις τον κόσμο για τις θέσεις σου. Ο Κώστας Α. από το Δουβλίνο τον βρήκε, χωρίς να γίνει συνέλευση. Η σκέψη πως όλοι θα ενημερώνονται από το πολύ ωραίο σάιτ της Λαϊκής Συνέλευσης στο Σύνταγμα μου φαίνεται πολύ αισιόδοξη. Μακάρι. Αυτά τα έγραψα με πολύ θετική διάθεση και ίσως βοηθήσουν στην επικοινωνία.)
Το σάιτ του «Άμεση Δημοκρατία Τώρα!» – που είναι πολύ όμορφο, πολύ ενημερωτικό και έχει κατακλυστεί από επισκέπτες- εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου