Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ισπανοί: “Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!” (vid)

Για “ισπανική επανάσταση” κάνουν λόγο πια τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα, αφού οι διαδηλωτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να φύγουν από τις κεντρικές πλατείες των πόλεων της Ισπανίας. Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες έχουν γίνει αντικείμενο χλευασμού ανάμεσα στους ισπανούς διαδηλωτές, για την “απραξία” τους απέναντι στην οικονομική κρίση. Μάλιστα, στο Ίντερνετ κυκλοφορεί και βίντεο το οποίο καλεί όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.



Η οργή των Ισπανών φαίνεται πως έχει ξεχειλίσει πράγμα που αποτυπώνεται τόσο στις διαδηλώσεις που δεν λένε να σταματήσουν όσο και στα εκλογικά αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, όπου η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Θαπατέρο υπέστη συντριβή, χάνοντας με μια διαφορά περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων.

“Σχεδιάζουμε να μείνουμε στις πλατείες μέχρι την επόμενη Κυριακή, αλλά δεν αποκλείουμε το γεγονός να παραταθεί η διαμαρτυρία”, δήλωσε την Τρίτη (24/5) η εκπρόσωπος των διαδηλωτών που έχουν κατασκηνώσει στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης.

Από τη Βαρκελώνη μέχρι τη Βαλένθια, τη Γρανάδα και τη Θαραγόθα, οι διαδηλωτές δηλώνουν πως θα παραμείνουν στις θέσεις τους παρά το γεγονός ότι οι τοπικές εκλογές έχουν ολοκληρωθεί.

Οι Ισπανοί όμως επικρίνουν τους Έλληνες πολίτες, καθώς θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός πως παρά τα μέτρα λιτότητας και την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, εμείς δεν έχουμε βγει ακόμα στους δρόμους.

Είναι χαρακτηριστικό πως το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης της Δευτέρας, ήταν το “Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!”.

Την ίδια στιγμή, η “ισπανική επανάσταση” όπως χαρακτηρίζουν τις διαδηλώσεις τα ισπανικά ΜΜΕ, φαίνεται ότι βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, μετά και το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο Internet, το οποίο καλεί όλους τους Ευρωπαίους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μάλιστα, το βίντεο έχει τόση απήχηση, που έγινε μέσα σε λίγες ώρες από τα κορυφαία θέματα συζήτησης στο twitter.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου