Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ο Καντάφι, το καταφύγιο και ο πλαστικός χειρουργός


εθνος

ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΑΜΑΡ

Απολαυστικές λεπτομέρειες για το καταφύγιο και τα μέτρα προφύλαξης που ανέκαθεν ελάμβανε ο Καντάφι δίνει ένας 70χρονος πλαστικός χειρουργός που εγχείρησε τον λίβυο ηγέτη το 1994

Ο Καντάφι, το καταφύγιο και ο πλαστικός χειρουργός
Ο βραζιλιάνος πλαστικός χειρουργός Λιασίρ Ριμπέιρο, που χειρούργησε το 1994 τον Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε πως είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που επισκέφτηκαν το απίστευτο καταφύγιο του λίβυου ηγέτη στην Τρίπολη.
Ο 70χρονος Ριμπέιρο, ένας από τους εξέχοντες βραζιλιάνους επιστήμονες, συμμετείχε σε ιατρικό συνέδριο στην Τρίπολη όταν τον πλησίασε ο τότε υπουργός Υγείας της Λιβύης και του ζήτησε "να εξετάσει ένα αγαπημένο του πρόσωπο".
"Πίστεψα ότι επρόκειτο για την σύζυγό του, αλλά όταν φτάσαμε στον προορισμό μας κατάλαβα ότι ήταν ο Καντάφι. Η είσοδος στο καταφύγιο ήταν μυστική και με άφησαν να περιμένω σε μια βιβλιοθήκη", διηγείται ο γιατρός και προσθέτει ότι αμέσως μετά τον οδήγησαν σε ένα κτίριο όπου υπήρχε μια σκηνή.
"Εκεί με δέχτηκε ο Καντάφι. Του είπα ότι ήταν πολύ σκοτεινά για να τον εξετάσω και μεταφερθήκαμε σε ένα πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο οδοντιατρείο", συνεχίζει ο Ριμπέιρο.
Ο πλαστικός χειρουργός αποκαλύπτει πως στο καταφύγιο υπήρχε ένα γυμναστήριο με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και δύο αίθουσες χειρουργείων με γερμανικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας. "Ήταν απίστευτο! Δεν πίστευα ότι θα δω κάτι τέτοιο", τονίζει ο Ριμπέιρο, ο οποίος χειρούργησε ένα χρόνο μετά τον Καντάφι.
Ο γιατρός διευκρινίζει πως ο Καντάφι υποβλήθηκε σε πλαστική στα μάτια και σε εμφύτευση μαλλιών.
"Όλο το προσωπικό ήταν ξένοι: ο γιατρός του ήταν Πακιστανός, οι αναισθησιολόγοι από την Αίγυπτο και τη Ρωσία και η νοσοκόμα από την Γιουγκοσλαβία. Πιστεύω ότι φοβόταν ότι θα τον δολοφονήσουν οι συμπατριώτες του", είπε ακόμα ο Ριμπέιρο.
"Πριν 16 χρόνια δεν τον θεωρούσαν αιμοσταγή δικτάτορα, ήταν ανοικτός στη Δύση και τον αποκαλούσαν αρχηγό κράτους. Ήταν καλλιεργημένος, μιλούσε άπταιστα αγγλικά, αλλά δεν με κοίταζε ποτέ στα μάτια", επισήμανε ο βραζιλιάνος γιατρός.
Τέλος, ο Ριμπέιρο προέβλεψε πως ο Καντάφι δεν θα "βγει ζωντανός" από την επανάσταση εναντίον του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου