Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

FT: Ελλάδα και Ελβετία κοντά σε συμφωνία για τις καταθέσεις . Για τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων, ύψους 150 δισ. ευρώ, που διατηρούν Έλληνες φορολογούμενοι στην Ελβετία.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ kathimerini.gr
Κοντά στην επίτευξη διμερούς συμφωνίας για τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων, ύψους 150 δισ. ευρώ, που διατηρούν Έλληνες φορολογούμενοι στην Ελβετία βρίσκονται Αθήνα και Ζυρίχη σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.
Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times οι ελβετικές Αρχές διαπραγματεύονται τη συνομολόγηση διμερών φορολογικών συμβάσεων κατά το πρότυπο εκείνων που έχουν ήδη συμφωνήσει με τη Βρετανία και τη Γερμανία.
Οι εν λόγω συμφωνίες αφορούν στην υποχρέωση των ελβετικών τραπεζών να αποδίδουν ένα ποσοστό επί των κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα σε αυτές.
Στα τέλη Ιουνίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε επικοινωνία με την Ελβετίδα ομόλογό του Eveline Widmer-Schlumpf με την οποία εξέτασαν το πλαίσιο πιθανής συμφωνίας για το θέμα.
Η συμφωνία που εξετάζουν Ελλάδα και Ελβετία αφορά στην είσπραξη ενός ποσού από τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 10% και 20%.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου