Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μεγάλη πτώση στο ΧΑ σήμερα: -4,82% - Η θλίψη των κερδοσκόπων...


Πως πέρασαν τη μέρα κι έβγαλαν το ψωμί τους οι κερδοσκόποι πουλώντας ΕUROBANK και αγοράζοντας ALFA...

Μετα από πολλές διακυμάνσεις, ζαλάδα και κύμα το καράβι του ΧΑ μπήκε στο λιμάνι με σοβαρές απώλειες σχεδόν -5%. Οι πιο πολλοί μιλάνε για διόρθωση μετα το χθεσινό +15%.

Για να καταλάβετε τι θα πει χρηματιστήριο, στρεβλώσεις κερδοσκοπία κλπ. θα σας πω με τι ασχολιόντουσαν σήμερα ιδιώτες κερδοσκόποι και κερδοσκοπικά funds.
H σχέση ανταλαγής μετοχών στη συγχώνευση ΑΛΦΑ-ΕΥΡΩΒ ορίστηκε στο 5/7 αντίστοιχα. Δηλαδή 5 μετοχές ΑΛΦΑ ισοδυναμούν με 7 Εurobank. Πηγαίνοντας όμως στις χθεσινές τιμές όπου όλες οι τράπεζες -για λόγους κατά βάση σωτηρίας των short παικτων της περασμένης περιόδου-  ειχαν τρέξει στο +30%, αυτό δεν έβγαινε.
Γιατι 5x2,49=12,35(ΑΛΦΑ)  ενώ 7x2,24=15,68(ΕΥΡΩΒ). Ετσι σήμερα οι πονηροί που το ειδαν πουλούσαν με όλους τους τρόπους ΕΥΡΩΒ(παράγωγα και μετοχές) και αγόραζαν ΑΛΦΑ. Ετσι η μεν ΑΛΦΑ ανέβαινε κοντά στο +5%(κλεισιμο +1,62%) ενώ η ΕΥΡΩΒ έχανε -15%(κλείσιμο -13,84%).  To καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της εν λόγω δραστηριότητας λέγεται arbitrage. Η συνέχεια αύριο.

Ετσι έβγαλαν το ταπεινό τους μεροκάματο οι φουκαράδες οι κερδοσκόποι. Σαν απλοί  άνθρωποι της δουλειάς δηλαδή.
Συγχρόνως πάντως πολύ στεναχωριόντουσαν -μέχρι δακρύων- που περίπου 2000-2500 εργαζόμενοι στις τράπεζες αυτες θα χάσουν τη δουλειά τους από τα 200 υποκαταστήματα που θα κλείσουν.
Αγορές uber alles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου