Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

70 χρονια ΕΑΜ - Ποτε πιο επίκαιρο

Από το "Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ" που έγραψε ο Δ.Γληνός και κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 1942 ένα χρόνο μετά την ίδρυση του ΕΑΜ.
Τότε δεν κολλήσαμε στη διαδικασία.
Το "Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ" ήταν το ευαγγέλιο εκείνου του αγώνα που βεβαια ήταν διαφορετικός από τον σημερινό αφου σημερα η μεγαλοαστική ταξη(ΣΕΒ κλπ. εχει συμμαχήσει με τους ΕΕ-ΔΝΤ)
Ομως τα κοινα ειναι τοσο πολλα που βγαζουν ματι.

"Τι πρέπει να κάνεις; Να τι πρέπει να κάνεις. Πρώτα πρώτα, δεν πρέπει ποτέ, για κανένα λόγο, για καμιά περίπτωση να μείνεις μόνος, ξεκομμένος από το σύνολο, άτομο ξεμοναχιασμένο. Ενώσου με τους άλλους. Ενώσου με τους συναδέλφους σου, τους συντρόφους σου, τους συντεχνίτας σου. Εμπα στην οργάνωσή σου, στο σωματείο σου, στο συνεταιρισμό σου, στην ένωσή σου, στο επαγγελματικό σωματείο και γίνε μέλος ενεργητικό. Παίρνε μέρος σ' όλους τους αγώνες, στις συζητήσεις για τα καθημερινά ζητήματα, προστάτευε τα δικαιώματά σου στη ζωή, για να εξασφαλιστεί η ζωή σου, η συντήρηση η δική σου και των δικών σου.
Επειτα αναζήτησε γύρω σου τους φίλους και γνωστούς σου που μπορείτε να καταρτίσετε μια ομάδα του ΕΑΜ, ΕΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΑΜΝ, Εθνικής Αλληλεγγύης κτλ. Οργανωθείτε στην ομάδα αυτή, βγάλτε γραμματέα και συνδεθείτε με την τοπική επιτροπή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου