Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

«Ξορκίζει» τη χρεοκοπία μέλους της ευρωζώνης

 e-go.gr

Η Πορτογαλία θα είναι "ευάλωτη" αν μία από τις χώρες της ζώνης του ευρώ κάνει στάση πληρωμών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο, που δεν αποκλείει σε αυτή την περίπτωση μια επέκταση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει σήμερα από τον μηχανισμό στήριξης.

"Εύχομαι καμία χώρα στην ευρωζώνη να μην κάνει στάση πληρωμών, αλλά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα είμαστε ευάλωτοι σε ένα ατύχημα αυτού του είδους", δήλωσε ο Πάσος Κοέλιο κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή.

"Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Πορτογαλία μπορεί να χρειαστεί να ενισχυθεί", πρόσθεσε.
Ήδη την περασμένη εβδομάδα ο πορτογάλος πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση ενδεχόμενης στάσης πληρωμών της Ελλάδας, η Πορτογαλία μπορεί να έχει ανάγκη από μια νέα οικονομική βοήθεια.
Η χώρα βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με αναπάντεχες δυσκολίες λόγω της επιδείνωσης της διεθνούς κατάστασης που ανάγκασε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις μακροοικονομικές προβλέψεις της.
Για τον επόμενο χρόνο η ύφεση θα μπορούσε να είναι μεταξύ -2,2 και -2,3%, πριν την επιστροφή στην ανάπτυξη το 2013, δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο ο Πάσος Κοέλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου