Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Καφές με δακρυγόνα -Για ποια "δημοκρατία";

Mια εικόνα συνηθισμένη  και καθημερινή. Αυτό ήταν. Διμοιρίες ΜΑΤ(δεν ξλέρω πόσοι ήταν αλλά ήταν πάρα πολλοί σε σχέση με τους σχολικούς φυλακες) επιτέθηκαν στις 7.30 το πρωί(!) σπρώχνοντας και ψεκάζοντας μέσα στο προαύλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης ανθρώπους σαν να ήταν κατσαρίδες. Ειδαμε 2 γυναίκες να λιποθυμούν, άλλη μία να κάνει εμετό βγαίνοντας έξω.
Πολλοί είπαν ότι "καταλύεται η δημοκρατία" και άλλα τέτοια. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν καταλύεται καμία "δημοκρατία". Για να καταλυθεί κάτι πρέπει να υπάρχει πρώτα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή ακριβώς είναι η "δημοκρατία" τους. Αυτή είναι η "δημοκρατία" της αγοράς και η προσαρμογή της στις νέες ανάγκες. Η προσαρμογή από τον καπιταλισμό της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" στον καπιταλισμό στο στάδιο του ιμπεριαλισμού. 
Κάποιοι νομίζουν ότι μπορεί η εξέλιξη και η ιστορία να γυρίσουν προς τα πίσω και να ξαναβρει η αστική "δημοκρατία" τα όποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά της. Ας ομολογήσουν ότι κοροιδεύουν τον εαυτό τους και τον κόσμο. Αν θέλουν να δουν ένα κόσμο ανθρώπινο ας κοιτάξουν πιο μπροστά. Στην πραγματική ανατροπή και σ' έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η μόνη εφικτή αλήθεια, όσο δύσκολη κι αν φαίνεται.

Η είδηση όπως τη διαβάσαμε στο 902.gr

Επέμβαση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων
902.gr

Από την επέμβαση των ΜΑΤ στο Υπ. Εσωτερικών

Επέμβαση των ΜΑΤ σημειώθηκε πριν από λίγο στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου οι σχολικοί φύλακες πραγματοποιούσαν συμβολική κατάληψη, από νωρίς το πρωί, ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, απομάκρυναν με χημικά και γκλομπς τους σχολικούς φύλακες από την είσοδο και το εσωτερικό του υπουργείου, με αποτέλεσμα δύο διαδηλωτές, να μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι σχολικοί φύλακες, παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω απο το Υπουργείο, απαιτώντας συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου