Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Εκπαίδευσης (VIDEO)

902.gr
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΝΕΟ» ΠΙΟ ΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ




Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην Παιδεία ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις και το «νέο» ακόμα πιο αντιλαϊκό σχολείο της αγοράς.

Μετά τη μαζική συμμετοχή στηναπεργία που ξεκίνησε τη Δευτέρα και τα απεργιακά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα, οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσηςσυνεχίζουν για δεύτερη μέρα την πενθήμερη απεργία που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία τους, πραγματοποιώντας παράλληλα και άλλες αγωνιστικές δράσεις που έχουν αποφασίσει οι ΕΛΜΕκατά τόπους. Ενδεικτικά η ΕΛΜΕ Πειραιά διοργανώνει κινητοποίηση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή, οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προχωρούν στις 11.30 το πρωί σε καταλήψεις στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Δευτέρα τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ήταν συντριπτικά. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής ποσοστά συμμετοχής: Λεκανοπέδιο 95%, Ανατ. Αττική 98%, Πειραιάς 97%, Βοιωτία 94%, Λάρισα 96%, Τρίκαλα 86%, Καρδίτσα 95%, Ηράκλειο και Ρέθυμνο 95%, Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη 90%, Κοζάνη 100%, Ζάκυνθος 92,7%, Β' Δωδεκανήσου 80%, με ανάλογα υψηλά τα ποσοστά στην πλειοψηφία των νομών.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βγήκαν τη Δευτέρα στους δρόμους σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η κινητοποίηση ήταν μεγάλη σε όγκο και με πολύ παλμό, με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών να είναι μαζική και δυναμική.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ από την πρώτη μέρα της απεργίας και τα απεργιακά συλλαλητήρια

Στην κινητοποίηση της Δευτέρας συμμετείχαν και οι δάσκαλοι στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας τους, αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας τους τη Δευτέρα και την Τρίτη και παρά το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στους χώρους εργασίας. Συνδικαλιστές έκαναν λόγο για περιπτώσεις σχολαρχών που αξίωναν μετά τις Γενικές Συνελεύσεις να μάθουν ποιοι τάχθηκαν υπέρ της απεργίας, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας σε εκπαιδευτικούς που προτίθεντο να απεργήσουν. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων» αποφάσισε στην προχτεσινή Γενική Συνέλευσή του απεργία για σήμερα, Τρίτη. Μαζικότατες ήταν και οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Σε απεργία προχωρούν και οι δάσκαλοι την Τετάρτη και την Πέμπτη, συμμετέχοντας στη 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών την πρώτη ημέρα της απεργίας χαιρετίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι ήταν καθολική.

«Παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν και οι Σύλλογοι Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που απεργούν όλη τη βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου