Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέχιση της Απεργίας πως; Με ή χωρίς τους καθηγητές;

Ακούμε από τους εκπρόσωπους της ΟΛΜΕ ότι οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ αποφασίζουν συνέχιση της Απεργίας.
Η αλήθεια είναι ότι στις χθεσινές ΓΣ δεν υπήρξε κάποιο ισχυρό κλίμα ή ρευμα υπέρ της συνέχισης των 5ήμερων. Πρόκειται κυριολεκτικά για μια απόφαση τραβηγμένη από τα μαλλιά, για την οποία υπάρχουν πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν μπορεί να υλοποιηθεί.
Υπήρξαν χθες  προτάσεις απο εκπαιδευτικούς, που είχαν συμμετοχή και στις 4 μέρες της Απεργίας και που είχαν ολόψυχα θυσιάσει τα μεροκάματά τους, που ζητούσαν συνέχιση με άλλες μορφές πάλης και  που πήραν πολύ μεγάλα ποσοστά. Π.χ. στην ΕΛΜΕ Ν.Αθήνας η πρόταση αυτή πήρε 77 ψήφους έναντι 95 της 5ήμερης(ΣΥΝΕΚ-Παρεμβάσεις) και 48 της 48ωρης του ΠΑΜΕ. Στη δεύτερη ψηφοφορία μεταξύ των 2 πρώτων η πρόταση των ΣΥΝΕΚ-Παρεμβάσεων για 5ήμερες πήρε και πάλι 95 ψήφους ενώ η ανεξάρτητη πρόταση πήρε 70 ψήφους αφού κάποιοι είχαν αποχωρήσει λόγω της προχωρημένης ώρας.Το ΠΑΜΕ στη 2η ψηφοφορία ψήφισε λευκό.

Οι φωνές αυτές μεμονωμένων καθηγητών θεωρούσαν ότι οι καθηγητές έκαναν μια σπουδαία νίκη με τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής των πρώτων ημερών που όμως χθες είχαν πέσει στο 35%(και σήμερα;). Αυτή η νίκη έλεγαν μπορεί εύκολα να γίνει ήττα αν η Απεργία εκφυλιστεί και στην ουσία γίνεται μόνο στα χαρτιά.

Στη ΓΣ που αναφέραμε έκανε κακή εντύπωση σε όλους η στάση ειδικά των ΣΥΝΕΚ, αλλά και των Παρεμβάσεων, που προσπαθούσαν να θέσουν την "μεμονωμένη" πρόταση που αναφέραμε  εκτός ψηφοφορίας! Βέβαια δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπάρχει συνέχεια σε μια τόσο δύσκολη απεργία αποφεύγοντας την αλήθεια.
Η πραγματικότητα, που σήμερα θα την δουν όλοι στα σχολεία, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ'όψη. Οι καθηγητές παρά την ηρωική απεργιακή συμπεριφορά αυτής της βδομάδας έχουν όρια και ο αγώνας θα είναι μακροχρόνιος. Αυτό δηλώθηκε χθες στις ΓΣ και είναι ένα δεδομένο που δεν είναι δυνατό να αγνοηθεί.

Υ.Γ: Να πούμε ότι και πάλι έκανε εντύπωση η στάση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που δήλωναν ότι παρότι διαφωνούν με τις 5 ήμερες, αν τελικά αποφασιστούν αυτοί θα κάνουν την απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου