Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΑ-Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Η κολυμπήθρα της ΕΕ…


Το ΚΕΑ βγάζει λάδι ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ ενώ αυτοί προετοιμάζονται για πολεμική επέμβαση στη Συρία (φώτο: AP)


Είναι αλήθεια στριμωγμένοι οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Προετοιμάζουν νέα επιδρομή αυτή τη φορά στη Συρία και πηγαίνουν με πολυκαιρισμένα προσχήματα περί χημικών όπλων που όχι μόνο δεν πείθουν αλλά είναι και προκλητικά. Γι' αυτό είναι όμως οι φίλοι κι απολογητές τους. Δουλεύουν πριν από αυτούς για αυτούς.

Ποιος άλλος άραγε εκτός από τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του συστήματος, αυτήν την ώρα λίγο πριν ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί των ιμπεριαλιστών θα έγραφε αυτά που γράφει το λεγόμενο «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ) στην ανακοίνωσή του για να τους αθωώσει;

Λέει λοιπόν το ΚΕΑ στην ανακοίνωσή του: «Καταδικάζουμε όλα τα εγκλήματα που διαπράττονται εδώ και 2 χρόνια εις βάρος του άμαχου πληθυσμού: Και τα εγκλήματα του καθεστώτος 'Ασαντ που ανέλαβε την ευθύνη για τη στρατιωτική δράση ενάντια στο λαϊκό κίνημα, αλλά και τα εγκλήματα των άλλων».

Ο ‘Ασαντ λοιπόν είναι η πηγή του κακού κατά το ΚΕΑ και ως δια μαγείας βγαίνουν «λάδι» οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Όσο για την ΕΕ και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές από κατηγορούμενοι στην ανακοίνωση του ΚΕΑ μεταμορφώνονται σε …αμερόληπτα περιστέρια της ειρήνης που θα απονείμουν και δικαιοσύνη: «Η ΕΕ και οι χώρες μας μπορούν να ξεκινήσουν τη διοργάνωση στρογγυλής τραπέζης με όλα τα αντιμαχόμενα μέρη».
Εκτός όλων των άλλων το ΚΕΑ …πέφτει επίσης από τα σύννεφα που η ΕΕ και ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για μια ακόμα φορά ματώνουν τα χέρια τους με το αίμα των λαών, «(…)δε μπορούμε να δεχτούμε ότι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία ή η ίδια η ΕΕ ή ότι κάποιες ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν μια τέτοια επίθεση στη Συρία».
Ανήκουστο!!! Πού ξανάγινε;;; Η ΕΕ και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις να στηρίζουν μια τέτοια επίθεση στη Συρία;; Φαίνεται δεν έφτανε η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη για να …πειστούν και «να δεχτούν » το ΚΕΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωταγωνιστεί σε αυτό, ότι η ΕΕ δεν μπορεί από λύκος να γίνει πρόβατο.

Ο οπορτουνισμός όμως κι η ευρωλαγνεία είναι βαριές ασθένειες. Τυφλώνουν και συν τοις άλλοις προκαλούν και απώλεια μνήμης…Τι να πούμε… Περαστικά.

1 σχόλιο: