Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ολική επαναφορά

"Eπειδή δεν θ' αλλάξει τίποτα"
"Επειδή οι δανειακές συμβάσεις και οι επεκτάσεις τους δεν περνάνε για έγκριση από τη Βουλή"
"Επειδη υπάρχει ένα πολύ γενικό πλαίσιο και όχι εξειδικευμένα μέτρα για ψήφιση"
"Γιατί ο ESM δεν ζητάει καμία κύρωση από την ελληνική Βουλή καθώς δεν υπάρχει καμία διεθνής απαίτηση. Του αρκεί η υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών"
"Γιατί το αίτημα για εκ νέου κύρωση της υπάρχουσας σύμβασης από τη Βουλή, δεν είναι αθώο διότι κάποιοι προσπαθούν να εκμαιεύσουν αποφάσεις και δεσμεύσεις από την παρούσα Βουλή που θα δημιουργούν τετελεσμένα αρνητικά στη διαπραγμάτευση."!

Αυτές και άλλες παρεμφερείς δικαιολογίες επικαλούνται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης για να πείσουν ότι δεν πρέπει η νέα συμφωνία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-"Θεσμών" να περάσει από τη Βουλή.

Και μόνο το ότι κάθε φορά αναφέρουν και έναν διαφορετικό λόγο δείχνει ότι ο πραγματικός λόγος είναι ο εξής απλός:
Θέλουν να αποφύγουν την υπερψήφιση του νέου προμνημονίου από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την καταψήφιση από το ΚΚΕ ή και κάποιους δικούς τους που υπάρχει περίπτωση να το κάνουν για δικούς τους λόγους.

Ακόμη  κι αυτοί λοιπόν που θεωρούν τη Βουλή τον "υπέρτατο θεσμό της Δημοκρατίας", βλέπουμε πως τον γράφουν μια χαρά στα παπούτσια τους όταν δε βολεύει.

Το παράξενο βέβαια είναι το ότι άλλα κοινοβούλια, όπως της Γερμανίας, πέρασαν από ψηφοφορία τη συμφωνία και την υπερψήφισαν με ενθουσιασμό!
Ναι, αυτήν την "πολύ θετική" για το λαό της Ελλάδας την υπερψήφισαν οι "κακοί" Μερκελιστές Γερμανοί παρέα με της "Αριστερά".
Ναι, αυτήν που "δεν υπάρχει τίποτα για να ψηφιστεί", που "δεν υπάρχει λόγος"...

Μιλάμε για πραγματικη ¨επαναφορά της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού"!

Άντε να βγάλει συμπέρασμα ο λαός μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου