Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Προσαγωγές για τον εμπρησμό της Marfin

zougla.gr




Σε τέσσερις προσαγωγές ατόμων προχώρησαν την Παρασκευή οι αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μετά τις έρευνες για την υπόθεση εμπρησμού στο υποκατάστημα της τράπεζας «Marfin» στις 5 Μαΐου 2010, που στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε τρεις οικίες, σε Κυψέλη και Εξάρχεια, απ’ όπου προσήγαγε τρεις υπόπτους για την τραγική υπόθεση. Ένας εξ’ αυτών, 27 ετών, υπήκοος Καζακστάν, φέρεται να εμπλέκεται στον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ (απέναντι από την τράπεζα). Ο 27χρονος συνελήφθη αργα το απόγευμα της Παρασκευής, στην οικία του στη  Νέα Φιλαδέλφεια. Οι άλλοι δύο φέρονται να συμμετείχαν στον εμπρησμό της τράπεζας. Πρόκειται για έναν 36χρονο, 21χρονο, 32χρονο. Στο παρελθόν, ο 36χρονος είχε κατηγορηθεί για οπλοκατοχή, έπειτα από την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα σε διμοιρία των ΜΑΤ, επί της οδού Μπουμπουλίνας, στα Εξάρχεια (Ιανουάριος του 2009). Εκείνη τη χρονική περίοδο, στο πλαίσιο των ερευνών που ειχαν γίνει σε οικία στα Εξάρχεια είχε βρεθεί ένα όπλο και ο 36χρονος είχε κατηγορηθεί για οπλοκατοχή.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται ακόμη δύο άτομα.



Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που απλώνεται σε όλη την Αττική - «χτενίζονται» γειτονιές όπως η Κυψέλη,  Εξάρχεια, με στόχο τον εντοπισμό δραστών, οι οποίοι εκτιμάται ότι ενέχονται σε βαρύτατα αδικήματα. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που προέκυψαν εις βάρος υπόπτων διαβιβάστηκαν πρόσφατα από την Ασφάλεια στην εισαγγελία, η οποία με τη σειρά της διέταξε να συνεχιστεί η προανάκριση.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ κατευθύνθηκε βάσει των στοιχείων που είχε στην κατοχή της, καθώς εξετάστηκαν περισσότερα από 90 βίντεο, από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης που ήταν εγκατεστημένα στα παρακείμενα καταστήματα της οδού Σταδίου, αλλά και σε 70 καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, μέσα από τις οποίες στοιχειοθετούνται, όπως υποστηρίζουν, αξιόποινες πράξεις για πέντε άτομα, τα οποία ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ κρατά κλειστά τα χαρτιά της, έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου