Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς-Απεργία σήμερα στο Θριάσιο (Βίντεο)

 βαθύ κοκκινο

Ενάμιση μήνα τώρα οι ηρωικοί απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας δίνουν έναν τιτάνιο οργανωμένο και περιφρουρημένο αγώνα. Είναι πρωτόγνωρη η ταξική συμπαράσταση που υπάρχει απ’ όλες της γωνιές της Ελλάδας.


Στο βίντεο που παραθέτουμε –από την τηλεόραση του «902»- βλέπουμε μια συγκινητική εκδήλωση που έγινε χτες για τα παιδιά των εργατών ενώ αύριο προχωρούν σε απεργία όλοι οι εργάτες που δουλεύουν στα εργοστάσια της περιοχής του Θριασίου στην Ελευσίνα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν: «Ο ένας μετά τον άλλο οι βιομήχανοι προσπαθούν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να μειώσουν τις ώρες εργασίας, τους μισθούς και τα μεροκάματα, να απολύουν. Εχουν φτάσει στο σημείο αντί για μισθούς και δώρα να δίνουν φιλοδωρήματα με τη μορφή του "έναντι". Με βάση το Μνημόνιο που νομοθέτησαν, καταργούν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα. Η επίθεση είναι κοινή στην Ελληνική Χαλυβουργία, στην ΤΙΤΑΝ, στον Χάλυβα, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, αλλά και σε μικρότερα εργοστάσια της περιοχής.

Δεν επιθυμούμε να φτάσουμε στην προσωπική και οικογενειακή εξαθλίωση και να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας ή να δούμε τα παιδιά μας να ξενιτεύονται για δουλειά. Αλλος δρόμος εκτός του αγώνα δεν υπάρχει. Με συνθήματα "Σπάμε τον φόβο! Λέμε όχι στην βαρβαρότητα και στις απολύσεις!" οι εργαζόμενοι της περιοχής του Θριασίου, προσπαθούν να σταθούν όρθιοι και ενωμένοι, όπως οι συνάδελφοί τους στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Δεν μας τρομοκρατούν με το ευρώ, την Ε.Ε. και τους νόμους των αγορών. Δεν παζαρεύουμε τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Δεν υποτάσσουμε τις ανάγκες μας στα μνημόνια και τα νομοθετήματά τους. Δεν παραχωρούμε ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους από το τραπέζι της οικογενείας μας. Ζητούμε διαγραφή του χρέους, ώστε να μην πληρωθούν οι τοκογλύφοι, να μην κλείσουν επιχειρήσεις, για να έχουμε όλοι μεροκάματο. Ηρθε η ώρα. Αύριο θα είναι αργά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου