Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ου γαρ οίδασι τι έρχεται...


Από youpayyourcrisis

Του Θανάση Καρτερού
Εφημερίδα Αυγή, 3/6/2010

Η ασφάλιση είναι ένα συμβόλαιο, που υπογράφεις με το ελληνικό κράτος. Θα πληρώνεις τόσα κάθε μήνα, για να πάρεις τόσα μετά από τόσα χρόνια, ώστε να μην είσαι ζητιάνος στα παιδιά και στα εγγόνια σου. Καλώς; Καλώς. Κι αφού πλήρωσες όσα έπρεπε, αφού το συμβόλαιο επιβεβαιωνόταν κάθε μήνα επί χρόνια, αφού έφτασες στο κατώφλι της σύνταξης, έρχονται τώρα να σου πουν ότι η υπογραφή τους δεν ισχύει, το συμβόλαιο πάει στα σκουπίδια και θα πρέπει να δουλέψεις άλλα πέντε, δέκα ή δεκαπέντε χρόνια, για να πάρεις τα μισά από αυτά που είχαν υπογράψει ότι θα πάρεις.

Αν οποιοσδήποτε ιδιώτης -ή εταιρεία- αθετούσε έτσι την υπογραφή του, θα πήγαινε δεμένος για απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Αν η απάτη αφορούσε εκατομμύρια ανθρώπους, θα έβλεπε για πολλά χρόνια τον κόσμο πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Το ελληνικό κράτος όμως κατάντησε Γιώργος κερνάει, Γιώργος πίνει. Έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του; Ναι. Δεσμεύτηκε κρατώντας το μερίδιό του από κάθε μισθό και μεροκάματο, που με τον ιδρώτα σου έβγαλες; Ναι. Υποσχέθηκε εκατό χιλιάδες φορές ότι δεν θα θίξει συντάξεις, ώριμα δικαιώματα, συντάξιμα χρόνια κ.λπ.; Ναι.


Ε, τώρα λοιπόν λέει "όχι". Αν σε στέλνει στον Καιάδα, σου καταστρέφει τη ζωή, σε ρίχνει στη ζητιανιά ή στην αυτοκτονία, το πολύ-πολύ να ζητήσει συγνώμη, λόγω σοσιαλιστικής ευαισθησίας. Εξηγώντας γιατί φταίει ο Καραμανλής, το Βατοπέδι, ο Σημίτης, ο Μαντέλης, το κακό το ριζικό σου - κι εσύ βέβαια. Θα σε κλειδώσει στο μπουντρούμι και θα πετάξει το κλειδί, με ένα νέο νόμο, που θα ακυρώνει με το έτσι θέλω την υπογραφή του. Σαν τον χειρότερο απατεώνα, που εξαπατά γέροντες, χήρες, ορφανά, τάζοντας εξασφάλιση, για να τους φάει το κομπόδεμα.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν ντρέπονται. Καθόλου! Αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι του συνταξιούχου, κλέβουν από την τσέπη του δύο συντάξεις τον χρόνο, κουρεύουν ό,τι έμεινε με το νέο ΛΑΦΚΑ, μετατρέπουν σε εφιάλτη το όνειρο για αξιοπρεπή γηρατειά, αθετούν υπογραφές και υποσχέσεις και ξανά προς τη δόξα τραβούν. Υπόσχονται και υπογράφουν νέα συμβόλαια! Με την τρόικα αυτή τη φορά.. Και ζητούν από τα θύματα να σεβαστούν την υπογραφή τους. Ου γαρ οίδασι, όχι τι ποιούσι, αλλά τι έρχεται…

2 σχόλια:

  1. Σχετικά με τον τίτλο

    Για να λέμε και του στραβού το δίκιο
    κάποιοι είχαν δεί τι έρχεται και το φώναζαν
    (τί να φταίει άραγε που δεν έγιναν πιστευτοί;)
    Σας χαιρετούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοκ και δέος Ελίτσα.Ο κόσμος μοιάζει να έχει παγώσει και να μη θέλει να πιστέψει αυτό που του συμβαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή