Στο Όκλαντ, ο διαδηλωτής και βετεράνος Σκοτ Όλσεν υπέστη σύνθλιψη κρανίου από βομβίδα κρότου λάμψης που εξερράγη στο κεφάλι του. Μάλιστα ο αστυνομικός έριξε τη βομβίδα προκειμένου να διαλύσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί να βοηθήσει τον Σκοτ Όλσεν, ο οποίος είχε τραυματιστεί λίγα λεπτά πριν από άλλη βομβίδα.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο occupytogether.org μέχρι την Τετάρτη υπήρχαν 1.747 καταλήψεις σε ολόκληρο τον κόσμο, με τις περισσότερες να έχουν γίνει απ’ αφορμή του κινήματος «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ». Καθώς φαίνεται, ο Ομπάμα δεν προτίθεται να ανεχτεί άλλο το 99% των αμερικανών έναντι του 1% των οικονομικά ισχυρών και έδωσε εντολή να δοθεί τέλος στην «ανοχή».
Έτσι με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και μάνικες νερού, την Τετάρτη, η αστυνομία αμερικανικών πόλεων προσπάθησε να εκκενώσει τους κατειλημμένους δημόσιους χώρους από πολίτες που διαδηλώνουν ενάντια στις αγορές και την οικονομική πολιτική του Ομπάμα. Τα ξημερώματα της Τετάρτης οι κατασκηνωτές-διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν εντολή να αδειάσουν τις κατειλημμένες πλατείες. Η αστυνομία από τα ελικόπτερα με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει τους κατειλημμένους χώρους εκτοξεύοντας ασφυξιογόνα και εφορμώντας εναντίον των διαδηλωτών που είχαν σηκώσει τα χέρια προκειμένου να δείξουν ότι δεν αντιστέκονται. Στο Όκλαντ, ο διαδηλωτής και βετεράνος Σκοτ Όλσεν υπέστη σύνθλιψη κρανίου από βομβίδα κρότου λάμψης που εξερράγη στο κεφάλι του. Μάλιστα ο αστυνομικός έριξε τη βομβίδα προκειμένου να διαλύσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί να βοηθήσει τον Σκοτ Όλσεν, ο οποίος είχε τραυματιστεί λίγα λεπτά πριν από άλλη βομβίδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση των «Βετεράνων του Ιράκ ενάντια στον Πόλεμο», ο 24χρονος Σκοτ Όλσεν βρίσκεται αναίσθητος στο νοσοκομείο ενώ οι νευρολόγοι περιμένουν να ξεπεράσει ο οργανισμός του το σοκ για να δουν αν μπορεί να χειρουργηθεί. Από τις εφορμήσεις της αστυνομίας συνελήφθησαν 50 διαδηλωτές στην Ατλάντα, ανάμεσά τους και ένας πολιτειακός γερουσιαστής που συμπαραστάθηκε στους διαδηλωτές, 85 άτομα στο Όκλαντ και 10 στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού, όταν τους ζητήθηκε να φύγουν από κατασκήνωση που έστησαν στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας.
Την επόμενη μέρα 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ξανά έξω από το δημαρχείο του Όκλαντ διαμαρτυρόμενοι για το σοβαρό τραυματισμό του Όλσον και απαιτώντας από τον δήμαρχο να παραιτηθεί. Αντίστοιχες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν στο Όρεγκον, τη Νέα Υόρκη, το Πόρτλαντ και αλλού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου