Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ: Μαζική λαϊκή αντίδραση, ο καλύτερος φόρος τιμής

Ελευθεροτυπία

«Στις παρελάσεις, τόσο στις κεντρικές σε όλες τις πόλεις όσο και σε αυτές που έγιναν στις λαϊκές συνοικίες, καταδείχθηκε πόσο μεγάλη είναι η λαϊκή οργή και αντίθεση προς την κυβερνητική πολιτική» αναφέρει το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για « σαφές μήνυμα, να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας».
Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει : "Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Όλοι στον αγώνα για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής. Η λαϊκή αντίθεση εκφράστηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους. Με μαζικές διαδηλώσεις κατά των βάρβαρων μέτρων και με συμβολικές κινήσεις αντίθεσης των μαθητών που συμμετείχαν στις παρελάσεις, παρόλο που η κυβέρνηση «εξαίρεσε» από αυτές τα σχολεία που είχαν κινητοποιηθεί κατά της πολιτικής της. Αυτή η μαζική λαϊκή αντίδραση δεν μπορεί ούτε να συκοφαντηθεί, ούτε να στιγματιστεί από τη δράση ορισμένων θυλάκων που δεν εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα και δρουν ενάντια σε αυτά, για δικούς τους σκοπούς. Το αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός και τα χειρότερα που του φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία".
ΣΥΡΙΖΑ: Ο καλύτερος φόρος τιμής
Στην δική του ανακοίνωση αναφέρει: "Η πάνδημη και αυθόρμητη παρέμβαση του λαού της Θεσσαλονίκης προς τους επίσημους εκπροσώπους της κυβέρνησης ακύρωσε την στρατιωτική παρέλαση για τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Το μήνυμα ήταν σαφές να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας, να σταματήσει ο κατήφορος της πατρίδας μας, να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας. Η μετατροπή τελικά της παρέλασης σε μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής είναι αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια , κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Οι σημερινές αυθόρμητες λαϊκές αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοηθούν . Αποτελούν το καλύτερο φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για αυτό το τόπο. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες" .
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, υποστήριξε ότι οι διαμαρτυρίες που έγιναν κατά τη διάρκεια των παρελάσεων απετέλεσαν τον καλύτερο φόρο τιμής στη σημερινή επέτειο.
"Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις είδαμε έναν περήφανο λαό που ήταν αντάξιος των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας" είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι οι διαμαρτυρόμενοι "ήθελαν να μπει τέλος στον κατήφορο της χώρας" και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "έχει σπείρει ανέμους και θερίζει θύελες".
Δημοκρατική Αριστερά: Προσβάλλουν μια σημαντική ημέρα
Σε εντελώς αντίθετο κλίμα,  η Δημοκρατική Αριστερά, προβάλλοντας τα συστηματικά χαρακτηριστικά της, καταδικάζει τις   "ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας"...
"Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών και δημοκρατικό δικαίωμα οι διαληλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό, όμως, είναι διαφορετικό από το να εμποδίζεται η παρέλαση, η οποία αναφέρεται στην τιμή και στη μνήμη του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού. Είναι ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας, αλλά και προσβάλουν μια σημαντική μέρα όπως η σημερινή που συμβολίζει το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα" αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου