Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Bαρόμετρο P.I. Iανουαρίου - Πιο δεξιά;



Μπροστά η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί σημειωνοντας μείωση σε όλους τους τομείς, από το εκλογικό ποσοστό ως τη δημοτικότητα του Α.Τσίπρα αλλά και την παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται.
Το ΚΚΕ μένει στα ίδια επίπεδα με το βαρόμετρο του Δεκεμβρίου ενω μικρές μετακινήσεις σημειώνονται στα άλλα κόμματα.

Ολα αυτά, αν θεωρήσουμε την έρευνα έγκυρη φυσικά, δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας γραμμή διαχείρισης και όχι ανατροπής, στρέφει τον κόσμο σε όλο και πιο συντηρητική κατεύθυνση.
Για να βαδίσει ο λαός σε δρόμο ανατροπής, είναι απαραίτητη η ριζοσπαστικοποίηση του που φυσικά δεν έρχεται με ταξιδια στην Ευρώπη και αλλού, ή με χαμόγελα και χειραψίες με πολιτικούς που ακολούθησαν γραμμή διαχείρισης του καπιταλισμού.
Ο λαός δεν είναι δυνατόν να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει όταν αυτοί που τοποθετούν τους εαυτούς τους "Αριστερά", αποφεύγουν ακόμα και να αναφέρουν τις λέξεις καπιταλισμός-σοσιαλισμός.
Αν δεν το κάνουν τώρα πότε περιμένουν να το κάνουν;
Είναι ή δεν είναι ο καπιταλισμός και η συγκέντρωση κεφαλαίου σε ελάχιστα χέρια η αιτία του μαρτύριου που περνάει ο λαός; Γιατί το κρύβουν λοιπόν;
Ειναι δυνατόν ενα αριστερό κόμμα να αφήνει να θεωρηθεί σαν αιτία της κρίσης η διαφθορά και η κακοδιαχείριση; Αυτά τα έλεγε και τα λέει και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι Αν.Έλληνες και η Χ.Α.
Έτσι θα ριζοσπαστικοποιηθεί ο λαός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου