Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Χ.Αθανασίου:"Ιδιώνυμο κουκούλας"

Πριν από λίγη ώρα είδαμε στο Κυριακάτικο πρόγραμμα του ΣΚΑΙ, παράλληλα με την ενημέρωση για την έκρηξη στο MALL, τον υπουργό Χ.Αθανασίου της ΝΔ, να μιλάει για την πρόταση του να γίνει νόμος που θα διώκει όποιον φοράει κουκούλα άσχετα με το αν κάνει κάποια "παράνομη ενέργεια" ή όχι! Αναμενόμενο φυσικά και εντός πλαισίου και βεβαια σε αρμονία με την "ατμόσφαιρα τρομοκρατίας" που ξεδιπλώνεται σιγά σιγά. 
Ενα παλιό άρθρο από το "Εθνος" που μας λέει ποιος είναι ο κ. Χ.Αθανασίου.



ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
H πλούσια καριέρα ενός δικαστικού


Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ έχει κάνει πολλές προτάσεις για τη βελτίωση στο σύστημα της Δικαιοσύνης.

Είναι ένας από τους κορυφαίους του δικαστικού σώματος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, σε μια προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να σηματοδοτήσει την ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στη δημόσια ζωή.

Πρόκειται για τον επί σειρά ετών πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, έναν δικαστικό που στην πολυετή καριέρα του, από το 1976 έως σήμερα, πέρασε από όλα τα στάδια της Δικαιοσύνης. Αρχικά στο Πρωτοδικείο Χίου και στη συνέχεια ως πρόεδρος των Πρωτοδικείων Αθηνών και Σύρου, πάρεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών, προϊστάμενος του Ειρηνοδικείου Αθηνών, εφέτης και αρεοπαγίτης.

Εκτός όμως από τη λαμπρή δικαστική καριέρα του, που τελειώνει με τη μεταπήδησή του στην πολιτική, ο κ. Αθανασίου χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μυτιλήνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νησί του περνά όλο τον ελεύθερο χρόνο του, μαγεμένος από τα κάλλη και τις ομορφιές του, επενδύοντας μάλιστα τις οικονομίες του στην αγορά οικοπέδων στη μαγευτική Καλλονή.

Συγκεκριμένα αγόρασε το μακρινό 1983 έκταση 11 στρεμμάτων στην ακτή Βέη, δίπλα σε μεγάλα ξενοδοχεία στην Καλλονή της Λέσβου, ενώ είχε προηγηθεί δύο χρόνια πριν η αγορά 1,5 στρέμματος στην περιοχή Αλυκές της Αγίας Παρασκευής. Το ίδιο διάστημα οι εκτάσεις μεγαλώνουν με δωρεές από γονείς και παππού, προσθέτοντας 7 στρέμματα στην περιοχή Κακαλάς στην Καλλονή και άλλα 19 στρέμματα στην Αγία Παρασκευή.

Η αγάπη του για τη γενέτειρά του παραμένει άσβεστη, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια -εξαιτίας της ανέλιξής του στα ύπατα αξιώματα της Δικαιοσύνης- δεν έχει την ευκαιρία για πολυήμερες διακοπές ή για μονιμότερη διαμονή.

Ομως, την ηρεμία και την ομορφιά της Μυτιλήνης προσπαθεί να τις αντισταθμίσει με την επιλογή του για μόνιμη κατοικία σε προάστιο της Αθήνας, τα Μελίσσια, όπου προχωρεί -όταν ακόμα η περιοχή είχε μελίσσια και ελάχιστες κατοικίες- στην αγορά οικοπέδου και την ανέγερση πολυτελούς μεζονέτας.

Στην ίδια περιοχή το 2001 προχωρεί στην αγορά οικοπέδου προκειμένου να χτίσει δύο μεζονέτες για τα παιδιά του, την Ελένη που είναι δικηγόρος Αθηνών, και με μεταπτυχιακό στη Σορβόννη στις Σύγχρονες Μορφές Εμπορικών Συμβάσεων και στο Δίκαιο του Καταναλωτή, και τον Χριστοφά που είναι μηχανικός. Κάποιοι «κακόπιστοι» το 2008 με ανώνυμες επιστολές στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη είχαν επιχειρήσει να δημιουργήσουν υπόνοιες για την περιουσιακή κατάσταση του Χαρ. Αθανασίου, όμως τόσο ο ίδιος όσο και η ηγεσία της Δικαιοσύνης είχαν δώσει κατάλληλες απαντήσεις.

Τον τίμησαν
Είναι από τα πρόσωπα που έχουν κάνει πολλές προτάσεις για τη βελτίωση του συστήματος δικαιοσύνης και λόγω της στάσης του σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις οι συνάδελφοί του τον τίμησαν με ποσοστό ψήφων άνω του 70%, και του πιστώνουν ότι με την επιλογή του να πρωτοστατήσει στην υιοθέτηση του ενιαίου ψηφοδελτίου κράτησε την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων μακριά από τα κόμματα. Ισως γι' αυτόν τον λόγο ξένισε αρκετούς συναδέλφους του δικαστικούς με την απόφασή του να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Στον αντίποδα, αιχμές για την επιλογή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, άφησε σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΚΑ και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο υπόλοιπο Αττικής, Γ. Παπακωνσταντίνου. «Κάθε κόμμα κρίνεται από αυτούς που εντάσσει στα ψηφοδέλτιά του» σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Αθανασίου είχε έρθει στο γραφείο του ως πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και την ώρα που γίνονταν περικοπές μισθών και συντάξεων «διεκδίκησε 800 εκατ. ευρώ αναδρομικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου