Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Eπιστράτευση!

Eπιστράτευση!
Και μόνο η λέξη τα λέει όλα.
Και μόνο ότι απέφυγαν το σωστό όρο "επιστράτευση" χρησιμοποιώντας την "επίταξη" που είναι έννοια που χρησιμοποιείται για αντικειμενα, δείχνει ότι ξέρουν τι έχουν αποφασίσει.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να στηρίξουν αυτό τον αυτονόητο αγώνα. Οι εργαζόμενοι ζητούν την τήρηση της υπογραμμένης και νόμιμης συλλογικής τους σύμβασης. Οι εργαζόμενοι ζητούν να εμποδιστεί το χάος στη ζωή τους και όχι "να δημιουργήσουν χάος" στην πόλη όπως τους κατηγορούν. Ετσι όμως παλεύουν όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για να μην καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, παλεύουν για όλους τους εργαζόμενους.
Βρισκόμαστε προ μεγάλης επίθεσης αυταρχισμού για την ολοκληρωτική ισοπέδωση των δικαιωμάτων και των αγώνων του λαού.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με όλους τους τρόπους που διαθέτουν.


ΚΚΕ: Ωμός αυταρχισμός η επιστράτευση των απεργών του Μετρό - Ο λαός να καταδικάσει την κυβέρνηση
Σε ανακοίνωσή του για την πολιτική επιστράτευση των απεργών του ΜΕΤΡΟ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επιστράτευση των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου