Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Υπεραντίδραση των ΗΠΑ -Δημιουργία κλίματος "ανησυχίας"


Διαβάζουμε και σκεφτόμαστε σοβαρά:
"Έκτακτη οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την έκρηξη στο Mall

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έκρηξη στο εμπορικό κέντρο The Mall στην Αθήνα. Παροτρύνει τους πολίτες των ΗΠΑ να επανεξετάσουν τα σχέδια προσωπικής ασφάλειάς τους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης.

Ακόμα, καλεί τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν ή διαμένουν στην Ελλάδα να εγγραφούν στο ειδικό πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στις αμερικανικές Αρχές, μέσω της πρεσβείας ή του πλησιέστερου προξενείου, να επικοινωνήσουν μαζί τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης."


Πως εξηγείται η τόσο άμεση αντίδραση του Στέητ Ντηπάρτμεντ; Επί της ουσίας 2-3 γκαζάκια, μια ριπή σ' ένα τζάμι, και μιά έκρηξη πράγματι παράξενη για τα ελληνικά δεδομένα αλλά χωρίς να υπάρχει κάτι το αντι-αμερικάνικο μάλλον δεν δικαιολογεί την αντίδραση, ειδικά  σε μια εποχή ουσιαστικά παγκόσμιας αναστάτωσης.
Είναι τόσο ανησυχητική η κατάσταση στην Ελλάδα; Ειδικά για τους Αμερικανούς δεν βρίσκω το γιατί. Αν ήταν έτσι τοτε θα έπρεπε όλοι οι έλληνες "να επανεξετάσουν κλπ."

Γιατί λοιπόν τόσο γρήγορπο και άμεσο ενδιαφέρον;
Ποιους βολεύει όλο αυτό το κλίμα "ανησυχίας";
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, για τί ακριβώς ανησυχούν;
Μήπως για την επικράτηση των απόψεων της υποταγής, την ολοκλήρωση των σχεδίων μεταρρυθμίσεων που διασφαλίζουν το μέλλον των επιχειρήσεών τους εδώ και τη διαμόρφωση μιας συντηρητικής συνείδησης που θα διαιωνίζει τη συνέχεια της κυριαρχίας της οικονομίας του καπιταλισμού παρά τη σαπίλα;
Εκτός κι αν ξέρουν κάτι οι Αμερικανοί... και μας πουν και πως το ξέρουν. Μήπως κάτι ετοιμάζεται που εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι δεν έχουμε τα φώτα να το γνωρίζουμε.

Και επίσης υπάρχει κάποιος που θα διαμαρτυρηθεί στους Αμερικανούς για την υπερβολική και σίγουρα βλαπτική σε όλα τα επίπεδα αντίδρασή τους;
Κάποιος ταξιδευτής ας πόυμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου