Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το ψέμα παει σύννεφο...- Oλοι οι εργαζόμενοι μια γροθιά

Κανονικός ομαδικός κανονιοβολισμός των ΜΜΕ εναντίον της Απεργίας στο μετρό και τα ΜΜΜ.
Το τι λένε ...δε λέγεται.
Η αρχή είναι απλή: Αφού υποκύπτουν αυτοί που δεν μπορούν να πιέσουν θα τσακίσουμε με κάθε τρόπο κι αυτούς που μπορούν! 
Και καλούν το λαό να καταδικάσει την απεργία επειδή ...τον ταλαιπωρεί. 
Αυτή η Απεργία θα μπορούσε να γίνει αφορμή για κινητοποίηση και πολλών άλλων κλάδων, που πρέπει να συμπαρασταθούν όχι στο σωματείο του Μετρό απλά, αλλά στην προσπάθεια να σταματήσει η λεηλασία δικαιωμάτων και αποδοχών. Να διατηρηθεί το δικαίωμα στην Απεργία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Ειναι μια ευκαιρία οι εργαζόμανοι "να απαντήσουν σα μια γροθιά".

Το πιο κάτω κομμάτι είναι από το 902.gr


Ψεύτικη προπαγάνδα από κυβέρνηση και αστικά Μέσα Ενημέρωσης


"Μπόλικο μελάνι χύνουν τούτες τις μέρες από τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης για να συκοφαντήσουν τον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Με «υλικό» που τους δίνει η κυβέρνηση παρουσιάζουν τους απεργούς ως προνομιακά αμειβόμενους έναντι των άλλων εργαζομένων, με τους τελευταίους να είναι, ταυτόχρονα, και επιβάτες που ταλαιπωρούνται λόγω των κινητοποιήσεων.

Η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει τους ισχυρισμούς τους. Εργαζόμενοι οδηγοί λεωφορείων ύστερα από 25 και 28 χρόνια δουλειάς φθάνουν σήμερα να παίρνουν περίπου 1.000 με 1.100 ευρώ μισθό, υπολογισμένος επί 12 μήνες και όχι επί 14, όπως ίσχυε για όλους πριν μερικά χρόνια. Ο εισαγωγικός βασικός μεικτός μισθός ενός τεχνίτη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο μετρό ήταν πριν τρία χρόνια περίπου 1.450 ευρώ και σήμερα είναι περίπου 950 ευρώ με προοπτική να μειωθεί μέχρι και 25%. Αυτή είναι οι υψηλοί μισθοί των εργαζομένων στις συγκοινωνίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου