Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Έκθεση για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή»: Ανοίγει την Παρασκευή τις πύλες της (ΒΙΝΤΕΟ)



902.gr

Την Παρασκευή ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή» στοΠολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων(Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο), που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 20 Γενάρη.

Στην Έκθεση παρουσιάζεται η ιστορική πορεία του «Oδηγητή» απ' όταν πρωτοκυκλοφόρησε σε συνθήκες παρανομίας το 1968 έως και τις μέρες μας. Ο «Οδηγητής» κυκλοφόρησε παράνομα σαν «φως που καίει» μέσα στα σκοτάδια της δικτατορίας. Το πρώτο του φύλλο βγήκε στις 22 Σεπτέμβρη του ’68, λίγες μέρες μετά την ίδρυση της ΚΝΕ. Παρά τις διώξεις, η παράνομη κυκλοφορία του συνεχίστηκε.

Μετά τη δικτατορία και πριν τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ο «Οδηγητής» ξεκίνησε να κυκλοφορεί σαν εβδομαδιαία εφημερίδα. Από το 1991 ως και τις μέρες μας κυκλοφορεί κάθε μήνα.

Σε όλη του την πορεία, είτε τυπωμένος στον πολύγραφο είτε στη σημερινή του έκδοση, ο «Οδηγητής» αφιερώνει τις σελίδες του στα προβλήματα και τις αγωνίες της νεολαίας, συντροφεύει τους αγώνες της, προβάλλει και υπερασπίζει μαχητικά την πολιτική του ΚΚΕ, τον αγώνα για την επαναστατική ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Στο χώρο θα εκτεθεί αρχειακό υλικό και προγραμματίζονται εκδηλώσεις για την ιστορία του «Ο», τον κομματικό - επαναστατικό Τύπο και τη σχέση ενημέρωσης και διαδικτύου.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, με οργανωμένες ξεναγήσεις από τις 10.00 ως τις 20.00 (εκτός Δευτέρας) και τις Κυριακές 10.00 – 14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου