Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ξύλο και δακρυγόνα και για τους σχολικούς φύλακες-ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση σχολικών φυλάκων

Ξύλο και δακρυγόνα, σπρωξιές, ροπαλιές, λιποθυμίες και συλλήψεις ήταν και σήμερα η γνωστή συμπεριφορά του κράτους δικαίου εναντίον εργαζόμενων που ξαφνικά τον περασμένο Ιούνιο τους ανακοίνωσαν ότι δεν χρειάζονται πλέον και να κόψουν το λαιμό τους να βρούν άλλη δουλειά, στα 40 ή τα 50 ή τα 60 τους χρόνια.
Κι όμως η κυβέρνηση επιμένει πως έρχεται η ανάκαμψη, ξέρετε αυτή η γνωστή μας που έρχεται εδώ και 3 χρόνια αλλά κανείς δεν τη βλέπει.
Η ανάκαμψη βέβαια θα έρθει. Κάπου υπάρχει ένα σημείο που δεν έχει πιο κάτω.
Δε θα είναι για όλους όμως. Οι απολυμένοι πάλι θα ψάχνουν για δουλειά αλλά πλέον με 300 ευρώ μισθό, οι άνεργοι θα εξακολουθήσουν να μην έχουν επίδομα κι εμείς όλοι θα συνεχίσουμε να μην έχουμε υγεία, παιδεία, φάρμακα, πολιτισμό, διακοπές κλπ.
Και φυσικά τα δακρυγόνα, οι ασπίδες, τα ρόπαλα και όλα τα σχετικά θα είναι μιά συνηθισμένη εικόνα.
Τετοια ανάκαμψη ...ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στον Υπ. Προστασίας του ΠολίτηΑνακοίνωση εξέδωσε τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η επίθεση των ΜΑΤ στους σχολικούς φύλακες και οι πάνω από δέκα προσαγωγές συγκεντρωμένων συνιστούν μια ακόμα πράξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση σε βάρος εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά. Αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή πάνε χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική.

Το ΚΚΕ απαίτησε από την κυβέρνηση να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες σχολικοί φύλακες. Για το θέμα αυτό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου