Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Τέρμα τα ψέματα,ο ΕΝΦΙΑλτης και η λεηλασία συνεχίζοναι

Άλλη μια  "δέσμευση" των κομμάτων της συγκυβέρνησης πάει στα σκουπίδια, άλλος ένας νόμος φορολεηλασίας και αρπαγής λαικής περιουσίας έρχεται. 
Η "κατάργηση" του χαρατσιού υλοποιείται με ένα νέο μόνιμο και άγριο χαράτσι. Ενας πραγματικός Ε(Ν)ΦΙΑλτης βρίσκεται στο τελευταίο του στάδιο πριν την ψήφιση.
Αυτοί που έψαχναν σε άδειες τσέπες για να πληρώσουν τους τόσους λογαριασμούς που έρχονται βροχή, από τα βασικά και το ρεύμα μέχρι τους όλο και περισσότερους νέους φόρους, τώρα πρέπει να ματώσουν για για να βρούν όσα χρειάζεται για να πληρωθεί ο ΕΝ.Φ.Ι.Α.
Η λαϊκή περιουσία βρίσκεται ολοφάνερα στο στόχαστρο των τραπεζών και των διαφόρων funds ακινήτων που περιμένουν σαν γύπες πραγματικοί πάνω από τους νέους κατεστραμένους για να ...επενδύσουν και να σωθεί η παγκόσμια οικονομία, δηλαδή η  αδηφαγία του καπιταλισμού. Εννοείται πως οι έχοντες, είτε θα φοροδιαφύγουν(νόμιμα μέσω offshore π.χ.), είτε θα απαλλαγούν είτε θα πληρώσουν αν χρειαστεί ως έχοντες που είναι. 
Η φτωχολογιά όμως που είχε το θράσος να αποκτήσει ένα "κεραμίδι" θα κλάψει πικρά.
Η "σωτηρία" λοιπόν συνεχίζεται, όσο κάποιοι ανέχονται η επικροτούν τα όσα συμβαίνουν, κάποιοι άλλοι κρύβουν την αλήθεια και τις αιτίες όλων αυτών που μας βουλιάζουν, και όλοι αυτοί μαζί κάνουν όσο θόρυβο μπορούν για να μην ακουστούν οι φωνές των κομμουνιστών που λένε σε όλους τους τόνους ότι η σωτηρία του καπιταλισμού περνάει πάνω από τα ερείπια του λαϊκού εισοδήματος, των λαϊκών περιουσιών και δικαιωμάτων και βέβαια πάνω από πραγματικά πτώματα συνανθρώπων μας.

Η είδηση, αλλά και ολόκληρο το νομοσχέδιο, όπως τα είδαμε στο 902.gr


Μόνιμα χαράτσια σε κάθε σπιθαμή γης από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων με σωρεία άλλων διατάξεων για τη φορολογία εισοδήματος, την οικονομική ̟παροχή της Ναυτιλιακής Κοινότητας, την απόσυρση οχημάτων, τη διαδημοτική διαθεσιμότητα υπαλλήλων, την αξιοποίησή της δημόσιας περιουσίας και για τα τυχερά παιχνίδια.

Σε ό,τι αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που μονιμοποιεί και επεκτείνει το χαράτσι σε σπίτια και χωράφια προβλέπει:

- για τα κτίσματα φόρο από 2 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

- για τα οικόπεδα φόρο από 3 έως 9.000 ευρώ το στρέμμα

- για τα αγροτεμάχια φόρο 1 ευρώ το στρέμμα και συντελεστή 2 για τις καλλιέργειες

Και στις τρεις κατηγορίες υπάρχουν επιπλέον συντελεστές που αυξάνουν την φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων.

Για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας μεταξύ άλλων προβλέπει:

«Επιτρέπεται η ̟παραχώρηση, κατά τις ̟προηγούμενες ̟παραγράφους, του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού κοινόχρηστης ̟παραλίας θαλασσίου χώρου και πυθμένα για την εκτέλεση έργων δικτύων τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, ακόμα και στην ̟περίπτωση που στους ανωτέρω κοινόχρηστους χώρους υφίστανται έργα χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής.»

Για την διαδημοτική κινητικότητα προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:

«Επιτρέπεται η μετάταξη μονίμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων των ΟΤΑ α ́ βαθμού, της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων ∆ήμων και του Ινστιτούτου Τονικής Αυτοδιοίκησης σε κενές ή συνιστώμενες, με την ̟πράξη μετάταξης, θέσεις αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων ΟΤΑ α ́ βαθμού, της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων ∆ήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

Επίσης απειλεί ευθέως με στάση προπληρωμών πρώην ΔΕΚΟ κι άλλα νομικά πρόσωπα αν διαπιστωθεί «παρέκκλιση από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ».
Συνδέσεις Ειδήσεων:
ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
Συνημμένα Αρχεία:
Ολόκληρο το νομοσχέδιο με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου