Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Χυδαίος αντικομμουνισμός

902.gr


Είναι γνωστό ότι η ΕΕ έχει αναγορεύσει σε επίσημη πολιτική και ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, με αιχμή του δόρατος τη χυδαία, ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού-ναζισμού με τον κομμουνισμό. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει το δικό του διακριτό ρόλο στην προώθηση της αντικομμουνιστικής χυδαιότητας. Δεν περνάει ούτε μία μέρα (κυριολεκτικά!) που να μην διοργανώνεται από τα Ευρωπαϊκά Κόμματα - τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου μία αντικομμουνιστική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και σε άλλες πόλεις των κρατών μελών της ΕΕ.

Τις εκδηλώσεις αυτές ζήλεψε το κόμμα της “DieLinke” (« Η Αριστερά») της Γερμανίας, αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί πρωτοστατούν στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κόμμα τηςΕυρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), που ενόψει των ευρωεκλογών του Μάη 2014, όρισε σαν υποψήφιο του για πρόεδρο της Κομισιόν, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν τρεις εβδομάδες το κόμμα αυτό, με τον ευρωβουλευτή του H. Scholz (μέλος του προεδρείου του ΚΕΑ), οργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδήλωση με τίτλο " Ταξίδεψα στη χώρα σας σαν φιλοξενούμενος - Γερμανοί αντίπαλοι του Χίτλερ θύματα του Σταλινικού τρόμου:Οικογενειακές ιστορίες 1933-1956", μέσα από την οποία διαστρευλώνει ιστορικά γεγονότα και την αναμφισβήτητη συμβολή της Σοβιετικής 'Ενωσης στη νίκη κατά του φασισμού και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Όπως αποδείχτηκε η εκδήλωση αυτή ήταν προπομπός ακόμη μεγαλύτερης αντικομμουνιστικής πρόκλησης. Έτσι, το “Die Linke” οργάνωσε, στις 17 Δεκέμβρη 2013, στο Βερολίνο, στα γραφεία του, στο κτίριο Καρλ Λίμπκνεχτ, τα αποκαλυπτήρια "αναμνηστικής πλάκας" για "τα θύματα του Σταλινισμού", αναμασώντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς, τα αστικά και οπορτουνιστικά ιδεολογήματα, σε μία χυδαία επιδίωξη να παρουσιάσουν Γερμανούς αντιναζιστές ως θύματα του Σοβιετικού εργατικού κράτους, μία ακόμη πιο βρώμικη εκδοχή της επίσημης πολιτικής της ΕΕ, της εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό.

Αδιάψευστη απόδειξη των συγκοινωνούντων δοχείων του οπορτουνισμού και της αστικής πολιτικής, απροκάλυπτη ομολογία των κοινών τους επιδιώξεων είναι και το πρόσφατο δημοσίευμα στο Γερμανικό περιοδικό του κεφαλαίου το «DerSpiegel», το οποίο παίρνει υπό την προστασία του τη “Die Linke” τους οπορτουνιστές, επιτίθεται στο ΚΚΕ γράφοντας ότι: «Οι άνθρωποι του ΚΚΕ πρέπει απλά να αποφασίσουν οι ίδιοι για το αν πιστεύουν στις αξίες της Ευρώπης».

Αυτό είναι ένα ακόμα πειστήριο που αποδεικνύει ότι οι οπορτουνιστές της “Die Linke” επιζητούν τα συγχαρητήρια της αστικής τάξης, για την συμμετοχή τους στην αντικομμουνιστική της εκστρατεία, αναπαράγοντας την θεωρία των «δύο άκρων» με τον δικό τους βρώμικο τρόπο.

Τις «αξίες της ΕΕ», που υπηρετούν τα κόμματα του ΚΕΑ -"Die Linke”- ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.- οι απολογητές της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, τις νοιώθουν στο πετσί τους τα 27 εκατομμύρια των ανέργων στην ΕΕ, τα 7,5 εκατομμύρια των νέων ανθρώπων που είναι χωρίς δουλειά και εκπαίδευση, τα 120 εκατομμύρια των εργαζομένων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τις πλήρωσαν και τις πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας, της Παλαιστίνης του Ιράκ, του Αφγανστάν, της Λιβύης, της Συρίας και σήμερα του Μάλι της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ έχει από την γέννηση, την πορεία και την πάλη του αποδείξει σε ποιο στρατόπεδο βρίσκεται: Είναι το πρωτοπόρο τμήμα της εργατικής τάξης που ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, εκφράζει τα συμφέροντα των καταπιεζόμενων λαϊκών στρωμάτων. Οι οπορτουνιστές σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, με όποιο όνομα κι αν παρουσιάζονται, αποδεικνύουν σε ποια όχθη και με ποιους συμπαρατάσσονται. Με τους καπιταλιστές, την ιμπεριαλιστική συμμαχία τους, την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας τις "αρχές και τις αξίες" έχουν δεσμευτεί με το πρόγραμμά τους να υπερασπίζουν, όπως και όλα τα ευρωκόμματα. Σ' αυτούς δίνουν εξετάσεις καθημερινά. Χρειάζεται άραγε πιο τρανταχτή απόδειξη από το άρθρο του “Spiegel” για να επιβεβαιωθεί το κάλεσμα του ΚΚΕ: Να γυρίσουν την πλάτη τους οι εργάτες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι τίμιοι αγωνιστές και αγωνίστριες στον οπορτουνισμό και τα κόμματα του. Να τους αφήσουν να πλατσουρίζουν στο βούρκο που διάλεξαν, μαζί με τους εκμεταλλευτές και το πολιτικό προσωπικό τους. Ο οπορτουνισμός είναι ο «δούρειος ίππος» της αστικής τάξης στο εργατικό κίνημα, δηλητηριάζει εργατικές – λαϊκές συνειδήσεις με την αστική ιδεολογία, τον αντικομμουνισμό, ολόκληρη την αστική σαπίλα. Προϋπόθεση για τη νίκη του λαού είναι να ρίξει στα σκουπίδια της ιστορίας την αστική και οπορτουνιστική ιδεολογία.

Ο εργαζόμενος λαός, οπλισμένος με την πείρα του, μπορεί να τσακίσει το χέρι του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού του, που πάει να σηκωθεί ενάντια στους κομμουνιστές. Ανατρέποντας τους πολιτικούς συσχετισμούς σε βάρος των κομμάτων του κεφαλαίου και των συνοδοιπόρων τους, των οπορτουνιστών. Να ενισχύσει και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού – λαικού κινήματος Δυναμώνοντας την την αντιμονοπωλιακή –αντικαπιταλιστική πάλη της Λαικής Συμμαχίας για την Εργατική Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Γιώργος Τούσσας , μέλος της ΚΕ και Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου