Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Γιορτή για τους άνεργους


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι,

Το ζήτημα της ανεργίας στο χώρο των καλλιτεχνών σήμερα είναι το κύριο ζήτημα που απασχολεί την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Ακόμα και το εποχιακό βοήθημα που πριν χρόνια το έπαιρναν πολλοί συνάδελφοι σήμερα έχουν τις προϋποθέσεις πολύ λίγοι για να το πάρουν, αντίθετα μεγαλώνει ο αριθμός των συναδέλφων που έρχονται στο Σωματείο για να πάρουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για το Βιβλιάριο απορείας.

Ζητήματα που αφορούν αδυναμία συναδέλφων να κάνουν και την αναγκαία για την υγεία τους θεραπεία σε Δημόσια νοσοκομεία, κόψιμο παροχών ρεύματος, ακόμα και ειδοποιήσεις για πλειστηριασμούς σπιτιών, έρχονται όλο και πιο συχνά στο Σωματείο μας.

Θεωρούμε ότι το Σωματείο πρέπει να γίνει το εργαλείο διεκδίκησης για την υπεράσπιση ακόμα και των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Υγεία, τη στέγη, τη θέρμανση, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Το Σωματείο πρέπει να έχει τη φροντίδα ακόμα και για το πιάτο φαί που λείπει από το συνάδελφο και την οικογένειά του, ενώ συγχρόνως να συσπειρώνει την πλειοψηφία των συναδέλφων ενάντια στις πολιτικές που δημιουργούν τη φτώχεια και την ανέχεια.

Να συγκρούεται με τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων για να ξεπεραστεί η κρίση με το μεγάλωμα της κερδοφορίας τους. Να συγκρούεται με τις αντιλήψεις της εργοδοσίας, να κάνουμε όλοι μαζί θυσίες για να ξεπεραστεί η κρίση που αυτοί δημιούργησαν.

Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ταξικού μετώπου μέσα στο εργατικό κίνημα και με την καλλιτεχνική ιδιότητά μας.

Οι σημαντικότερες σελίδες της εκατοντάχρονης ιστορίας του Σωματείου μας γράφτηκαν, όταν οι μουσικοί συνδέθηκαν και έγιναν μέρος των αγώνων του λαού μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη και ώρα 14.00 να οργανώσουμε γιορτή για τους ανέργους συναδέλφους, στην αίθουσα του Συλλόγου των εμποροϋπαλλήλων οδός Φιλοθέης 5 Β (πίσω από την Μητρόπολη).

Θα ξεκινήσουμε με παιδική παράσταση από την ομάδα «TROMPETINI» και θα ακολουθήσει γλέντι με κρασί και μεζέ.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση την αναλαμβάνουν οι δυνάμεις των καλλιτεχνών του ΠΑΜΕ, με στόχο να συμβάλλουμε συλλογικά όλοι οι συνάδελφοι στην υπεράσπιση των συναδέλφων μας που έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη φάση της καπιταλιστικής κρίσης. Με το σύνθημα «κανείς μόνος του στην κρίση» καλούμε όλους τους συναδέλφους με τις οικογένειές τους να περάσουμε μαζί μια ευχάριστη στιγμή σε δύσκολους καιρούς.

Θα βοηθούσε την προσπάθειά μας να έφερναν όσοι μπορούν μια βοήθεια για τους ανέργους (χρήματα, τρόφιμα, ρούχα, σχολικά είδη, κ.α.).





Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Αν. Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος Κώστας Σταυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου