Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πτώση τζίρου 80% στις εκπτώσεις!!-Για ποιά Ανάπτυξη μιλάνε;-Τι θα κάνουν αυτές οι επιχειρήσεις;

Καθίζηση τζίρου ως 80% στις εκπτώσειςΧάθηκαν 1,5δις έσοδα για τα ταμεία του Δημοσίου!

Πως τολμάνε να μιλάνε για ανάπτυξη σε ένα τοπίο τόσο τραγικό όσο αυτό της Ελληνικής οικονομίας. Πόσο ακόμα θα επιμένουν σ' αυτό τό άθλιο ψέμα όταν η αλήθεια στέκεται ολοφάνερη απένατί τους. Πως μπορούν ακόμη να  μιλάνε για μια χώρα που δεν παραγει όταν κάνουν τα πάντα για να εξαφανίσουν όποια επιχειρηματικότητα έχει σχεση με την εσωτερική αγορά;
Το ερώτημα είναι κρίσιμο και απαιτεί απάντηση.
Υπάρχει οικονομία χωρίς εσωτερική αγορά;
Γιατί η αγοραστική ικανότητα στήθηκε στον τοίχο και εκτελείται κάθε μέρα.
Πως θα βγουν άραγε οι δύσκολες και απαιτητικές εξισώσεις φοροδοτικότητας και εσόδων τη στιγμή που ο κόσμος πιά δεν έχει να πληρώσει ενώ συγχρόνως απεχθάνεται αυτό το κράτος που τον υποβάλει σε αυτό το μαρτύριο λέγοντάς του διαρκώς ψέματα;

Ριξτε μια ματιά στα στοιχεία από το βούλιαγμα της αγοράς στη διάρκεια των εκπτώσεων που έφτασε το εξωφρενικό ποσοστό 80%!!

Το άρθρο είναι από το "Έθνος" που μιλάει για "Εμπόριο σε τοπίο φτώχειας"
Τα στοιχεία είναι από την ΕΣΕΕ.

Καθίζηση τζίρου ως 80% στις εκπτώσεις

Οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών της τελευταίας δεκαετίας δεν ήταν αρκετές για να φέρουν χαμόγελα στον κόσμο του εμπορίου και η ΕΣΕΕ παρουσιάζει τα δυσοίωνα στοιχεία.

Με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία των εμπόρων σημειώνει ότι η μείωση της κατανάλωσης το πρώτο δίμηνο φέτος, η μείωση του τζίρου στις εκπτώσεις και η αναμενόμενη μείωση των καταναλωτικών δαπανών φέτος κατά 4,4% (σύμφωνα με τη Eurostat) συνθέτουν ένα τοπίο φτώχειας μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί το λιανικό εμπόριο.
Η μέση μείωση του τζίρου το διάστημα 15 Ιανουαρίου - 29 Φεβρουαρίου, οπότε και ήταν σε ισχύ η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, έφτασε το 43%, ενώ σε αρκετές πόλεις καταγράφηκε μείωση τζίρου μεγαλύτερη του 60%, τονίζει η ΕΣΕΕ. Χάθηκαν έτσι περίπου 4,5 δισ. ευρώ από τον τζίρο της αγοράς και 1,5 δισ. έσοδα για τα ταμεία του Δημοσίου.
Η ΕΣΕΕ παρέθεσε και πίνακα με την πτώση του τζίρου των εκπτώσεων σε σχέση με πέρυσι σε 100 μεγάλες πόλεις της χώρας.
Η Αθήνα παρουσιάζει απώλειες από 20% ως 50%, η Θεσσαλονίκη 40% και ο Πειραιάς 20% με 30%.
Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφηκε στα Γρεβενά με 80% και στο Λουτράκι με 70%, ενώ σε πάνω από 20 περιπτώσεις οι απώλειες ξεπερνούσαν το 50%.
Οι κύριες διαπιστώσεις της ΕΣΕΕ:
1) Όλοι οι έμποροι θεωρούν ότι οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης και ΦΠΑ καθώς και η μείωση εισοδημάτων είναι οι κύριες αιτίες που συρρίκνωσαν την κατανάλωση τον τελευταίο χρόνο κατά 1/3 και καταδίκασαν την αγορά.
2) 9 στους 10 εμπόρους δήλωσαν μείωση των πωλήσεών τους κατά 40% στη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων αλλά και κατά το πρώτο δίμηνο του 2012.
3) 8 στους 10 εμπόρους χρησιμοποιούν ιδιωτικές καταθέσεις, οικογενειακές οικονομίες και δανεικά για να διατηρήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους.
4) 7 στους 10 εμπόρους δεν μπορούν να πληρώσουν τους ανοικτούς λογαριασμούς στους προμηθευτές τους για εμπορεύματα που αγόρασαν πέρυσι, ενώ λόγω έλλειψης πίστωσης και εκκρεμών οφειλών δυσκολεύονται να δώσουν νέες παραγγελίες.
5) 6 στους 10 εμπόρους αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις τράπεζες, τα πλαφόν, τις σφραγισμένες επιταγές τρίτων, ενώ έχουν ληξιπρόθεσμες δόσεις δανείων.
6) 5 στους 10 καθυστερούν την πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, ενώ πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους με έναντι καταβολή του μισθού.
7) 4 στους 10 εμπόρους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και περιμένουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για να μπορέσουν να τις τακτοποιήσουν.
8) 3 στους 10 χρωστούν μισθούς ακόμα και τριών μηνών και δεν μπορούν να απολύσουν εργαζόμενους γιατί δεν έχουν τα χρήματα της αποζημίωσης.
9) 2 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να έχουν έστω και οριακά κέρδη, ενώ οι υπόλοιπες καταγράφουν από μικρές έως μεγάλες ζημιές.
10) 1 στους 10 εμπόρους μόνο πιστεύει ότι η αγορά θα συνέλθει πριν το 2013, ενώ οι περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να αντέξουν για πολύ ακόμα τα μέτρα λιτότητας του παλαιού και νέου Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου