Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το μαύρο άσπρο - Για την εισβολή "Δέλτα" στο Στέκι Μεταναστών στις 5/5/2010 και τους απλήρωτους στο "Πηνελόπη Α"

Γιά όσους ακόμα πιστεύουν στην αστική "νομιμότητα" και θέλουν "να τους ταράξουν στη νομιμότητα" μια μικρή δόση πραγματικότητας αρκεί.

Τα άρθρα σχόλιο από το Ριζοσπάστη σήμερα

Το μαύρο - άσπρο
Ακόμα μια περίπτωση... αυτοτραυματισμού, αυτήν τη φορά όχι από ζαρντινιέρα αλλά από συνωστισμό λόγω πολυκοσμίας, υιοθετείται ούτε λίγο ούτε πολύ, από μία απόφαση των δικαστικών αρχών. Αθώοι κρίθηκαν χτες, από το δικαστήριο οι 9 αστυνομικοί της ομάδας «Δέλτα» που είχαν εισβάλει στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια το απόγευμα της 5ης Μάη 2010. Το αποτέλεσμα της εισβολής όπως το κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός ήταν μία τραυματισμένη αυτόπτης μάρτυρας, σπασμένες τζαμαρίες και έπιπλα.

Το δικαστήριο, χτες, αποφάσισε ότι αυτά που είδαν τα μάτια των ανθρώπων ήταν τουλάχιστον μια οφθαλμαπάτη. Η απόφαση στηρίχτηκε αποκλειστικά και μόνο στην αστυνομική ΕΔΕ, αγνοώντας παντελώς το αποδεικτικό υλικό, τους αυτόπτες μάρτυρες, τον τραυματία και τα φωτογραφικά τεκμήρια. Σύμφωνα με την απόφαση οι αστυνομικοί της ομάδας «Δέλτα» ουδέποτε εισέβαλαν στο Στέκι Μεταναστών, παρά μόνο προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν συνάδελφό τους από την ισόγεια πόρτα, καθώς κάποιοι προσπαθούσαν να τον παρασύρουν στο εσωτερικό... Ουδέποτε οι αστυνομικοί ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, δεν έσπασαν το τζάμι στην πόρτα, άρα ο τραυματισμός της αυτόπτου μάρτυρος έγινε «υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες»... Προφανές το σύνθημα που δίνεται στους αστυνομικούς για την επόμενη «άμυνά» τους.

Ταξικό απυρόβλητο- Μ' έναν εισαγγελέα ξεχνιέσαι...
Πενήντα έξι ναυτικοί του πλοίου «Πηνελόπη Α» παραμένουν απλήρωτοι από έξι έως 12 μήνες και μένουν σε αυτό χωρίς νερό και ρεύμα, λόγω «μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της πλοιοκτήτριας εταιρείας προς το πλήρωμα για την καταβολή μισθών και τροφοδοσίας». Δηλαδή, ο εφοπλιστής κόβει βόλτες στην Ακτή Μιαούλη και οι ναυτικοί δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους και βρίσκονται σε τραγική κατάσταση... Οπότε αποφάσισε χτες να παρέμβει η Δικαιοσύνη. Διατάχθηκε έρευνα όχι εναντίον του εφοπλιστή αλλά για την παράνομη παραμονή του εν λόγω πλοίου στο λιμάνι της Ραφήνας για λόγους μόλυνσης του περιβάλλοντος. Κοινώς: Μ' έναν εισαγγελέα ξεχνιέσαι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου