Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ποινές φυλάκισης σε στέλεχος του ΠΑΜΕ και δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη»


Η κατασκευασμένη κατηγορία αφορούσε σε παρέμβαση σε δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, στη διάρκεια απεργίας το 2009


Από παλιότερη κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για τις συνδικαλιστικές διώξεις 



Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε, χτες, το Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και στη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αννα Ανανιάδου.



Παρά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα, που εισηγήθηκε ότι δεν τεκμηριώθηκε η κατηγορία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», το δικαστήριο τους καταδίκασε για την παρέμβαση που έκαναν στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στις 17 Δεκέμβρη 2009, για να βγάλουν «στον αέρα» το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ. Η κατασκευασμένη κατηγορία δεν στηρίχθηκε ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας.

Σε ανακοίνωση, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η απόφαση αυτή είναι μικρό μέρος της βιομηχανίας μηνύσεων και διώξεων κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, κάθε εργαζόμενου που αντιδρά στη βαρβαρότητα. Βιομηχανία που την έχουν στήσει οι εργοδότες και το κράτος τους. Και αυτές οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων τους δεν έχουν σαν κύριο στόχο τα στελέχη του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων, που βέβαια δεν λυγίζουν. Ο κύριος στόχος τους είναι να τρομοκρατηθεί κάθε εργαζόμενος, να μη συμμετάσχει στο σωματείο του, να μην οργανωθεί, να μην αντιδράσει, να μην απεργήσει, να μη διεκδικήσει.

Ολα αυτά την ώρα που έρχεται νέο τσουνάμι μέτρων, που μπορεί να προκαλέσει εργατικές εξεγέρσεις. Αυτές θέλουν να προλάβουν. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, να μη σκύψουν το κεφάλι. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν από τον αγώνα τους. Εχουν μόνο να χάσουν από το φόβο και την ανοχή. Να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να οργανώσουν τους αγώνες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου