Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τους διοικητικούς


Με αφορμή την προχτεσινή συνάντηση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) με τον υπουργό Παιδείας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα ΑΕΙ - ΤΕΙ εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση.




«Κατά τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως δεσμεύεται πολιτικά για τα εξής:
Οι 1.145 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα πληρώνονται κανονικά όλο το μισθό (75% από το κράτος και 25% απ' τα Ιδρύματα).
Από τους 276 συναδέλφους που δεν αυτοαπογράφηκαν κανένας δεν θα τεθεί σε αργία, δεν θα παραπεμφθούν σε πειθαρχικά, δεν θα απολυθεί κανένας και θα τεθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας επί ίσοις όροις με τους άλλους συναδέλφους χωρίς αρνητική ή μηδενική μοριοδότηση.
Δε θα γίνει καμία απόλυση. Ολοι όσοι τίθενται σε διαθεσιμότητα θα παραμείνουν ως εργαζόμενοι στα Ιδρύματα με ενδοϊδρυματική ή διαϊδρυματική κινητικότητα.

Θεωρούμε πως τα παραπάνω είναι προϊόν της αποτελεσματικότητας και της δύναμης των αγώνων που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Το βασικό μας αίτημα "καμία απόλυση" διασφαλίζεται έστω και προσωρινά.

Διασφαλίζεται επίσης το δεύτερο βασικό μας αίτημα, να μη γίνει καμία δίωξη πειθαρχική στους 276 συναδέλφους που δεν αυτοαπογράφηκαν. Είναι φανερό ότι η πίεση των αγώνων αναγκάζει την κυβέρνηση σε αναδίπλωση. Είναι επίσης φανερό ότι ένα μέρος του σχεδιασμού της κυβέρνησης καθυστερεί, δεν τίθεται σε άμεση εφαρμογή και παραπέμπεται για αργότερα.


Με βάση αυτές τις εξελίξεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στη Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) προτείναμε:

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων και ταυτόχρονα καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση αθετήσει τις δεσμεύσεις της.

Την ίδια πρόταση θα καταθέσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στη ΓΣ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που θα γίνει τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Κυβέρνηση, μονοπωλιακοί όμιλοι και ΕΕ θα ενδυναμώσουν την υλοποίηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Σχεδιάζουν απολύσεις μέσω των νέων οργανογραμμάτων, των νέων Οργανισμών στα Ιδρύματα, της αξιολόγησης δομών, υπηρεσιών και εργαζομένων.

Γι' αυτό κανένας εφησυχασμός. Το μέτωπο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και της υπεράσπισης του δικαιώματος στη δουλειά παραμένει ανοιχτό. Δεν πρόκειται να κάνουμε πόντο πίσω από τις ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας. Από τώρα πρέπει να προετοιμαζόμαστε και να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να εμποδίσουμε τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.
Παραμένουμε ΟΛΟΙ στο πόστο του αγώνα!
Δε θα δεχτούμε καμία απόλυση. Καμία δίωξη συναδέλφου.
Ολοι μαζί στον αγώνα για να καταργήσουμε στην πράξη την Κοινή Υπουργική Απόφαση.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια φωνή, μια γροθιά για να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά.
ΑΕΙ - ΤΕΙ στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου