Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Κ. Πελετίδης: Ο Δήμος Πατρέων ούτε έκανε ούτε πρόκειται να κάνει απολύσεις
Ο Δήμος Πατρέων ούτε έκανε ούτε πρόκειται να κάνει απολύσεις


Ο Δήμος Πατρέων ούτε έκανε, ούτε πρόκειται να κάνει απολύσεις ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, απαντώντας σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου τα οποία αναφέρουν ότι οι 16 εργαζόμενοι στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων απολύθηκαν.


Σε συνέντευξη Τύπου ο Κ. Πελετίδης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια με τη Δημοτική Αρχή, από όπου κι αν προέρχονται αυτά.


Ο Κ. Πελετίδης σημείωσε:«Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν δημοσιεύματα, αλλά και ανακοινώσεις που ανακαλύπτουν απολύσεις στο δήμο [βλ. συνήθη ύποπτο "Βαθύ Κράτος", σχόλια], οι οποίες όμως είναι ανύπαρκτες. Δεν γνωρίζουμε αν είναι ενταγμένα σε ένα σχέδιο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές.


Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρησιμοποιούν ασύστολα ψεύδη για να δημιουργήσουν ερωτηματικά και αμφιβολίες για την πολιτική συνέπεια της Δημοτικής Αρχής.


Η Δημοτική Αρχή στήριζε και στηρίζει το δικαίωμα στη σταθερή απασχόληση για όλους τους εργαζόμενους. Διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλες οι πιεστικές ανάγκες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες και τομείς. Η Δημοτική Αρχή ούτε έκανε, ούτε κάνει απολύσεις.


Γι' αυτό προειδοποιούμε να σταματήσουν τα παιχνίδια με τη Δημοτική Αρχή, από όποιους και για οποιοδήποτε λόγο και αν παίζονται.


Οι 16 εργαζόμενοι στον Κοινωνικό Οργανισμό παλεύουν μαζί με το Σωματείο τους με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και το ΔΣ του Οργανισμού ενάντια στην άρνηση του αρμόδιου επιτρόπου να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τους, με το επιχείρημα ότι οι 16 συμβασιούχοι δεν καλύπτουν ανάγκες και ότι το υπάρχον προσωπικό μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, τα ΚΑΠΗ και τη Βοήθεια στο Σπίτι.


Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος παρεμβαίνει προκλητικά και σκόπιμα για να μην καλύψει ο δήμος πιεστικές ανάγκες, να μην επεκτείνει το δίκτυο των παιδικών σταθμών για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.


Προσπαθούν με όλα τα μέσα να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, για να καταργηθεί η σταθερή απασχόληση και να περάσει η λειτουργία όλων των κοινωνικών υπηρεσιών στα σκλαβοπάζαρα των κοινωνικών συνεταιρισμών που στηρίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.


Οι εργαζόμενοι του Κοινωνικού Οργανισμού, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, δίνουν μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει με όλα τα μέσα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να επεκτείνουν τη λειτουργία τους οι κοινωνικές δομές. Όσο για τους λασπολόγους, τους αξίζει μόνο η περιφρόνηση».


Σε ανακοίνωσή της και η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» - οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηλιτεύουν το γεγονός ότι το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν και μάλιστα στις 15 Γενάρη!


«Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους ίδιους τους εργαζόμενους, με το κλαδικό συνδικάτο των ΟΤΑ που βρίσκεται στο πλευρό τους, αλλά και με τον κοινωνικό οργανισμό του δήμου πληροφορηθήκαμε ότι δεν έχουν γίνει απολύσεις, ότι οι 16 εργαζόμενοι θα εργαστούν κανονικά τη Δευτέρα, ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους διεκδικώντας από την κυβέρνηση να πληρωθούν, αλλά και για το σύνολο των δικαιωμάτων τους και ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πληρωθούν, να λειτουργήσουν οι δομές και οι υπηρεσίες του οργανισμού, ότι στηρίζει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των εργαζομένων και των γονιών στην εναντίωσή τους σε αυτή την εξέλιξη. Μας δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα: Γιατί η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο μιλάει για απολύσεις; Επίσης, πρέπει να πούμε ότι η ανακοίνωση αυτή ουδέποτε συζητήθηκε σε διοικητικό συμβούλιο και για το ζήτημα αυτό δεν τοποθετήθηκαν οι δυνάμεις της Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης». (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο συνημμένο)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου