Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Μ. Θεοδωράκης: Δεν καταβαίνω σε εκλογές για τον καλύτερο διαχειριστή του μνημονίου

Star


Θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο αν δεσμευθεί για Νόμο κατάργησης του μνημονίουΔεν θα συμμετάσχει ο Μίκης Θεοδωράκης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, δεν δέχεται να έχει καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλύτερου διαχειριστή των όρων του μνημονίου.

Αναλυτικά, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Παραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλλίτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου.

Γι’ αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο:

Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ’ όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.


Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας στους ξένους».

2 σχόλια:

 1. Ο Ψεύτης την πρώτη μέρα χαίρεται...
  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2015/02/blog-post_61.html

  θα μου πείς κωλοτούμπας Θεοδωράκης ειν' αυτός, τί άλλο να περιμένεις... Ναι αλλά μόλις πετάει κάτι κατά του ΣΥΡΙΖΑ μας πέφτουν τα σάλια, έ ; Βάλε τώρα την ανάρτηση που σου στέλνω αν θες να λέγεσαι ελάχιστα σοβαρός και όχι εμπαθής.
  capito ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρώτα απ όλα δεν έχω καμιά εμπάθεια με το ΣΥΡΙΖΑ.
  Δευτερο, το άρθρο του Μίκη παρουσιάστηκε σε όοοολα τα ΜΜΕ, μαζί με τα άλλα σχόλια ενθουσιασμού για τη "νεα, ανεξάρτητη πολιτική" του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δεν έχει ανάγκη το δικό μου μπλογκ.
  Τρίτο, δε σας προβληματίζει λίγο ο ενθουσιασμος των συστημικών ΜΜΕ, τΑ ΜΠΡΆΒΟ των αστικών εφημερίδων και όλο το κλίμα που υπάρχει; Προφανώς όχι, αλλά αν καποιος έχει λίη πολιτική σκέψη θα σκεφτεί πως δε γίνεται ο ΑΝΤ1, ο Μπόμπολας και τ αλλα παιδιά να χαίρονται μαζί με το λαό για το καλό που ας βρήκε.
  Τρίτο, κι εγω γουσταρω τις μαγκιές του Βαρουφάκη, αλλά ξέρω ότι δεν πρόκειται να δώσουν μεροκάματο σε κανένα φτωχό, γιατί ο ίδιος το λεει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πρεπει να υποσχεθεί "δάκρυα και αίμα¨" κι όχι παροχές. ΕΜΕΙΣ λοιπόν οι ΚΚ'εδες δεν ονειρεύμαστε δάκρυα και αίμα για να σωθεί ο καπιταλισμός ώς η μόνη προοπτική που υπάρχει.
  Ονειρευόμαστε έναν άλλο κόσμο. Κι όχι γιατί είμαστε ρομαντικοί, αλλά γιατί είμαστε ρεαλιστές. Ο σοσιαλισμός είναι ανάγκη κι όχι όνειρο των απελπισμένων.
  Επιτρέψτε σε κάποιους να μην κάνουν την ελπίδα κουρέλι, ονομάζοντας το συμβιβασμό αισιοδοξία και την υποταγή αντίσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή