Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Υπάρχει άλλη λύση

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Περίσσεψε χτες στα αστικά ΜΜΕ η υποκρισία και η τρομοκρατία στο λαό από τους μετανάστες στην Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξουν την απόφαση για εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και περιφερειάρχες τους, που πλειοδοτεί ο ΛΑ.Ο.Σ. Μίλησαν για υγειονομικές βόμβες. Δεν είπαν ότι ευθύνεται το κράτος που στοιβάζονται σε άθλια κτίρια ζώντας σε συνθήκες εξαθλίωσης χωρίς καμιά μέριμνα. Είπαν για εκρηκτική εγκληματικότητα, όταν εξαναγκάζονται σ' αυτό από οργανωμένες μαφίες Ελλήνων και αλλοδαπών μαζί. Δεν είπαν ότι είναι ξεκληρισμένοι λόγω ιμπεριαλιστικών πολέμων άνθρωποι του μόχθου.
 Και βεβαίως αποσιώπησαν την πρόταση του ΚΚΕ που την παραθέτουμε ολόκληρη ως κοινό πλαίσιο πάλης Ελλήνων και ξένων εργαζομένων:

 «Να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων. Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και στον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ της ΕΕ. Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων). Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες. Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου