Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Δικτατορία των μονοπωλίων...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Παπαγεωργίου Βασίλης
ΜΠΟΡΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ σε όλη τη χώρα να έχει ηλιοφάνεια, όμως στη Βουλή ...βρέχει αυτές τις μέρες. Μιλάμε για πραγματική καταιγίδα.Μάλλον, πρέπει να έχει σπάσει κάποιο ρεκόρ στην παγκόσμια κοινοβουλευτική ιστορία, γιατί τι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς, όταν υπάρχουν πάνω από 100 νομοθετικές ρυθμίσεις μέσα σε ένα 48ωρο;
Τροπολογίες, τροποποιήσεις, αλλαγές άρθρων σε μέγεθος ...νομοσχεδίου, αναδιατυπώσεις. Ο,τι υπάρχει και ό,τι ...δεν υπάρχει έχουν σκαρφιστεί, προκειμένου να κάνουν τα (προεκλογικά;) κολπάκια τους.
Κι αν ανάμεσά τους υπήρχαν και κάποιες ρυθμίσεις που ήταν θετικές για το λαό, άντε να μιλήσει κανείς για ...οργασμό εργασίας στο κοινοβούλιο. Ομως, πρόκειται για ρυθμίσεις που είναι η μία χειρότερη από την άλλη (αν προλάβει κανείς να τις διαβάσει).
Κατά τα άλλα, σέβονται τον κοινοβουλευτισμό, «πίνουν νερό» στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών και όλα τα σχετικά.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ να κρυφτούν ...δεν μπορούν ή μπορεί και ορισμένοι να μη θέλουν. Ρωτήθηκε ο Λουκάς Παπαδήμος, αν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και δήλωσε ότι δε θα υπάρξουν μόνο αν βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Μόνο που η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας σημαίνει γι' αυτούς - όπως και για κάθε κεφαλαιοκράτη από καταβολής καπιταλιστικού συστήματος - μικρότερους μισθούς και λιγότερα δικαιώματα.
Εν ολίγοις, μάς δουλεύουν ...ψιλό γαζί. Η ανταγωνιστικότητά τους είναι βαρέλι δίχως πάτο και όσο περισσότερα παίρνουν τόσο περισσότερα θα ζητάνε σε μια πορεία πλήρους εξαθλίωσης του εργαζόμενου.
Είναι προφανές ότι δεν έχει πλέον νόημα να τους ακούει κανείς. Το μόνο που έχει νόημα είναι να σταματηθούν και να ανατραπούν. Και μάλιστα μια και καλή...


Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου