Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

PIMCO: Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!

ισκρα


ΟΛΟΤΑΧΩΣ Η ΛΙΣΑΒΟΝΑ ΣΕ 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Iskra: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!
Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Πορτογαλίας θα έχει την τύχη του ελληνικού προγράμματος, δηλαδή θα χρειαστεί και νέο μνημόνιο,  προβλέπει ο Μοχάμετ Ελ Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου διαχειριστή hedge funds.
Είναι περισσότερο από προφανές ότι, οι πολιτικές άγριας λιτότητας που επιβάλλουν οι διεθνείς οργανισμοί, αντί να οδηγούν στην ανάπτυξη, κατακρημνίζουν σε ακόμα βαθύτερη ύφεση  τις οικονομίες. Με την συνέντευξη του Εριάν, φαίνεται ότι ακόμα και οι ίδιοι αυτοί οργανισμοί που υπαγορεύουν αυτές τις πολιτικές, αναγνωρίζουν ότι η κρίση δεν αποτελεί εξάιρεση στην Ελλάδα  αλλά αφορά στο σύνολο της ευρωζώνης.

Μιλώντας στον Guardian, εκτιμά ότι η αποτυχία της δημοσιονομικής προσαρμοφής θα συμβεί μέχρι το τέλος του έτους. «Θα υπάρξει όμως μεγάλη συζήτηση για το πώς θα μοιραστεί το φορτίο ενός δεύτερου προγράμματος μεταξύ ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ. Και φυσικά αυτό θα προκαλέσει αναστάτωση, καθότι οι αγορές θα ανησυχήσουν για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα».
Η Pimco διαχειρίζεται κεφάλαια που ξεπερνούν 1,36 τρισ. δολάρια.
Σημειώνεται ότι βάσει του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, η πορτογαλική οικονομία θα συρρικνωθεί 3,3% το 2012. Ο Εριάν εκτιμά ότι το 2012 θα είναι η χρονιά που θα κριθεί αν η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει ή θα γίνει μικρότερη, αλλά δυνατότερη. «Η πρώτη επιλογή είναι σχετικά απίθανη, αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται» συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου