Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Με τα μάτια του Σόιμπλε...


902.gr




Μας έλυσε αλήθεια μια μεγάλη απορία. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, με τα όσα είπε στα «ΝΕΑ» για τη συνάντησή του προ ολίγου καιρού στο Βερολίνο με τον Αλ. Τσίπρα. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε την εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση αυτή και το περιεχόμενό της. Ότι και καλά ο Σόιμπλε είδε και κάτι άλλο πέραν απ' τους «οσφυοκάμπτες» πολιτικούς, τους «παραδομένους στη στρατηγική Μέρκελ», ότι τ' άκουσε απ' τον Αλ. Τσίπρα, ότι για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός του τα είπε έξω απ' τα δόντια κι άλλα τέτοια ...εμψυχωτικά για το φρόνημα των «καταπιεσμένων» απ' τη σιδηρά κυρία της Γερμανίας, σύμφωνα πάντα με την αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδοχή του Β. Σόιμπλε είναι κομματάκι διαφορετική. Λέει λοιπόν: «Ο κ. Τσίπρας ήθελε να με συναντήσει. Από την πλευρά μου, δεν είχα κανένα λόγο να μην το κάνω. Ήταν μια καλή συζήτηση. Ενθάρρυνα τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει τη γραμμή μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Σαμαρά και διατύπωσα την πεποίθησή μου ότι αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος που διασφαλίζει την επιστροφή της Ελλάδας στην ευημερία για όλους. Δεν έμεινα με την εντύπωση ότι βλέπει την κατάσταση εντελώς διαφορετικά. Το μήνυμά του ήταν ότι βλέπει την αναγκαιότητα για μεταρρυθμίσεις σε βάθος, αλλά ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να υλοποιηθούν δίκαια, κάτι που κατανοώ απολύτως. Ατμοσφαιρικά βέβαια, ήταν όπως συμβαίνει όταν συναντιούνται κάποιοι για πρώτη φορά».

Το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν έφαγε ...πόρτα, το γεγονός ότι άνοιξαν γι' αυτόν οι πόρτες (και) του Σόιμπλε, οφείλεται στο ότι εγκατέλειψε την όποια αντιμνημονιακή ρητορεία και έδωσε επαρκείς διαβεβαιώσεις ότι το κόμμα του κινείται εντός των τειχών της αστικής εξουσίας και της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας. Αυτό λέει ο Σόιμπλε, με προσεκτικές ομολογουμένως διατυπώσεις, αλλά αποκαλυπτικές για το ρόλο που ετοιμάζεται να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ από αναβαθμισμένη θέση στο αστικό πολιτικό σκηνικό. Όταν ο Σόιμπλε «κατανοεί απολύτως» τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε βλέπει την κατάσταση «εντελώς διαφορετικά»,τότε ο λαός πρέπει να ξέρει τι τον περιμένει και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πανωλεθρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου