Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Προκαλούν οι κυβερνητικοί εταίροι για την επίθεση των ΜΑΤ

902.gr
Άμεση απάντηση από την βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου


Προκλητικός εμφανίστηκε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο οποίος εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση σε βάρος των κατοίκων της Ιερισσού που δέχθηκαν την ωμή επίθεση των δυνάμεων καταστολής, λέγοντας:
«Ούτε διαπραγματεύσεις με τους πολίτες θα γίνονται ούτε την άδειά τους θα παίρνουν οι εισαγγελικές αρχές για να κάνει το έργο τους στην κατεύθυνση της εξιχνίασης εγκλημάτων. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της, η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της και το κοινοβούλιο θα κάνει τη δική του δουλειά».
Με αφορμή τις πληροφορίες που υπήρχαν αρχικά για προσαγωγή ανηλίκου, απάντησε κυνικά: «Δεν κατάλαβα; Δεν τελούν αδικήματα οι ανήλικοι; Θέλει το κοινοβούλιο να είναι συμπράττον στις προανακριτικές πράξεις και στην πορεία της ανακρίσεως;».
Το ρόλο της ΔΗΜΑΡ απέναντι στο λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του επιβεβαίωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Τσούκαλης. Δικαιολόγησε πλήρως την κυβέρνηση, λέγοντας πως η έρευνα έγινε με εισαγγελική παραγγελία και όχι με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Στις αντιδράσεις της βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου για την τοποθέτηση αυτή της ΔΗΜΑΡ, ο Ν. Τσούκαλης βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στο ΚΚΕ, λέγοντας πως «η θέση του ΚΚΕ είναι γνωστή, ότι οι θεσμοί είναι κάτω του υπέρτερου σκοπού. Θα μας επιτρέψετε εμάς που είμαστε θεσμολάγνοι να θεωρούμε ότι οι απόψεις που εκφράζετε είναι άκρως επικίνδυνες για τη δημοκρατία».
Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, η Διαμάντω Μανωλάκου τόνισε πως ενώ η κυβέρνηση έπνιξε με ΜΑΤ και δακρυγόνα το χωριό, παρουσιάζει τα θύματα ως θύτες. Ασκήσατε, είπε, ωμή βία σε όλους τους κατοίκους και το παρουσιάζετε ότι εμποδίστηκε η ανακριτική διαδικασία προς καταζητούμενους».
Η βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ και τόνισε πως είναι κατάντια το γεγονός ότι έδωσε την έγκρισή του στην κρατική βία ενάντια στο λαό, που διεκδικεί να μη θυσιάζεται για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου