cynical
Η απόρριψη της προσφυγής κατά του Μνημονίου από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, δικηγορικούς συλλόγους της περιφέρειας, συλλόγους των συνταξιούχων, και άλλους φορείς, που ζήτησαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έγινε στη βάση ότι χωρίς αυτό, το κράτος δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Οι δικηγόροι μάλιστα του δημοσίου, ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επικαλέστηκαν την «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ» στην οποία είχε περιέλθει η χώρα.
Υπενθυμίζουμε ότι «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ», στην οποία είχε περιέλθει και ο λαός της Αργεντινής, είχε επικαλεστεί ο Πρόεδρος Κίρσνερ, βάσει της οποίας προχώρησε σε στάση πληρωμών και κούρεμα των ομολόγων κατά 75%.
Συγκρίνοντας αυτά τα δυο περιστατικά, βλέπουμε ότι η «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ», μπορεί να επικληθεί τόσο προς το εσωτερικό, όσο και προς το εξωτερικό. Το τελευταίο δε, είναι κατοχυρωμένο στη χάρτα του ΟΗΕ, και γίνεται δεκτό σαν επιχείρημα από τα διεθνή δικαστήρια στα οποία καταφεύγουν συνήθως οι πιστωτές, και στα οποία δικαιώνονται οι οφειλέτες.
Η παρούσα κυβέρνηση, με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλώνει με κάθε επίσημο τρόπο ότι η χώρα έχει όντως περιέλθει σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ, και μάλιστα από το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, δηλαδή, εδώ και ένα χρόνο.
Αν λοιπόν, μπορεί και επικαλείται το επιχείρημα αυτό για να εξοντώσει το λαό αυτής της χώρας, έχει κάθε λόγο να το επικαλεστεί και προς τους οφειλέτες.
Φυσικά, μια δωσίλογη και ξενόδουλη κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει.
Μπορεί όμως να το κάνει ο ίδιος ο λαός, και μάλιστα με επιχειρήματα που τού τα δίνει στο πιάτο η ίδια αυτή κυβέρνηση!
Αν δεν είναι κελεπούρι αυτή η κυβέρνηση, τότε τι είναι;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου